Koga Vi predstavljate gospodine Mijiću?

“Podrinske” neće doći!

Na E mail „Podrinskih“ stigla nam je poruka sledeće sadržine:

POŠTOVANA REDAKCIJO ,,PODRINSKE NOVINE,,
SUTRA (28.03.2017.) U 11 ČASOVA BIĆE ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE U TV ,,AS,, NA PRVOM SPRATU.
TEMA KONFERENCIJE ZA MEDIJE JE: STANJE PLIVAČKOG SPORTA U GRADU ŠAPCU.
POZVANI STE DA PRISUSTVUJETE
POZDRAV
PREDSEDNIK PLIVAČKOG KLUBA ,,ŠABAČKI DELFINI,,- ŠABAC
VOJISLAV MIJIĆ

Za nekog običnog i u plivanje neupućenog čitaoca ovo predstavlja sasvim “normalnu” poruku. Međutim, poštovani gospodine Mijiću, moram Vas, ovako javno, obavestiti da novinari “Podrinskih” neće prisustvovati ovoj vašoj konferenciji. Razloga za ovo ima mnogo a navešću samo nekoliko:
1. Gospodine Mijiću, vaš Plivački klub “Šabački delfini” postoji samo fiktivno. Naime, Vi u tom “vašem” klubu nemate ni jednog, ili mate jednog, registrovanog plivača! Osim Vas, naravno!
2. Nijedan vaš plivač, osim Vas, nije učestvovao ni na jednom zvaničnom i značajnijem plivačkom takmičenju.
3. Zbog svega ovoga vaš klub je izbačen iz porodice klubova Sportskog saveza Šapca.
4. U Šapcu postoje još dva plivačka kluba koja uspešno rade, koja imaju takmičare i koji učestvuju, sa velikim uspehom, na svim velikim takmičenjima u Srbiji a i u inostranstvu. Bez predstavnika tih klubova besmisleno je pričati o plivačkom sportu u Šapcu.
5. Vi nemate ni ugled i kompetencije ni pravo da u njihovo ime, kao što ste to već jednom uradili, pričate o ovom važnom, bazičnom sportu.
6. Kao dugogodišnji direktor Plivačkog maratona “Jarak – Šabac” naneli ste, svojim neodgovornim ponašanjem veliku štetu kako ovoj dugogodišnjoj i veoma značajnoj manifestaciji tako i plivačkom sportu u gradu:
a) Treba li da Vas podsetim koliko smo i zašto, kao grad, izgubili dobrih i važnih sponzora (Coca Cola, Red Bul,…)
b) Treba li da vas podsetim na memorandume, sa grbom i opštim podacima grada Šapca, koje ste, kao direktor, slali potencijalnim sponzorima i na to šta je na kraju tog memoranduma pisalo. Jedan takav memorandum kopirao sam iz arhive Mesne zajednice “Donji šor” sa svim pratećim dokumentima.
c) Treba li da Vas podsetim koga ste sve i kada gostili o trošku grada i plivačkog maratona…
Dakle, iako je ovo samo mali deo onoga što bih u vašu “korist” i o vašim “vrlinama”, sportskim i moralnim, mogao napisati (o tome bi se knjiga mogla sačiniti) smatram da je dovoljan razlog da na ovu konferenciju ne dođem. Tim pre što bih morao da vam postavim neka od ovih pitanja a prostorije TV “As” nisu baš prikladne za to. I da se pogledamo u oči!
I na kraju da razjasnimo:
1. Ova konferencija, zakazana samo nekoliko dana pred izbore, ima isključivo politički karakter i nema nikakve veze sa sportom.
2. Iz izvora bliskim “Podrinskim” saznali smo da su vam čelnici šabačkog SNS-a obećali mesto direktora šabačkog bazena i da Vi u to ime nastupate na ovoj konferenciji.
3. Ova konferencija neće doneti ništa dobro šabačkom plivanju a ni šabačkom SNS-u. Oni su i bez tebe pukli.
Zbog svega ovoga “Podrinske” na ovu konferenciju neće doći.
Srdačan pozdrav
Ivan Kovačević

Exit mobile version