Književno veče Dragana S. Filipovića

Dragan S. Filipović, novinar i književnik iz Šapca i jedan od prošlogodišnjih dobitnika „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, 2. marta, predstavio je lozničkoj publici nedavno objavljenu trilogiju „Vojnikova breskva“ i publikaciju „Rat u Sloveniji“, koja je upravo izašla iz štampe.

Dragan Filipović, poreklom Lozničanin, naglasio je svoju duboku emotivnu vezanost za Loznicu, kao i da svoj patriotizam iskazuje pisanjem, te da su priče koje čine „Vojnikovu breskvu“ omaž svima koji su u ratovima u proteklom veku branili kućni prag.

O Filipovićevom stvaralačkom opusu govorila je Mirjana Pejak, direktor Biblioteke Vukovog zavičaja, podsetivši na uspešnu promociju na Međunarodnom sajmu knjiga prošle godine, i reči jednog od posetilaca, da je „Vojnikova breskva“ knjiga-molitva.

Mirjana Filipović, novinarka i pesnikinja iz Šapca, čitala je odlomke iz Filipovićevih priča i književnih kritika njegovih dela.

Momir Savić, predstavnik Udruženja ratnih dobrovoljaca i potomaka „Podrinje“ uručio je Draganu Filipoviću posebno priznanje za afirmaciju pisane reči i ćirilice, nazvano po heroini Milunki Savić.

Exit mobile version