Kad Elektrodistribuciju nije briga

KO JE ODGOVORAN ILI KO ĆЕ BITI ODGOVODAN?

Više od četiri meseca drveni električni stub koji je postavljen još 1963. godine samo nekim čudom odoleva da ne padne i tako izazove neku veću nesreću a postoji mogućnost da bude ugrožen i život svakog onoga ko se u njegovoj blizini nađe. Stub se nalazi u dvorištu Duška Marinkovića u selu Matijevac, opština Vladimirci, a na fotografiji koju nam je poslao jasno se vidi u kakvom je stanju. I da predstavlja ozbiljnu opasnost.

– Ne smem da se krećem slobodno u svom dvorištu, jer stub može da padne svakog momenta – kaže Duško Marinković – i dodaje da je više puta obaveštavao i nadležne u Vladimircima i u Šapcu ali ni do dana današnjeg, sem obećanja, ništa nije preduzeto da se stub, sklon padu, zameni.

Pored toga što se svakog trenutka, može očekivati da stub padne ni napon struje nije kako treba.

– Takođe, napon je toliko slab da ako komšija uključi pumpu ja nemam svetlo. A 21. vek je. Strašno – zaključuje Marinković.

Kako dolazi sve nestabilnije vreme sa mogućem jačim vertom apelujemo na odgovorne da u što kraćem vremenskom preiodu zamene ovaj stub kao bi se sprečila neka, eventualna, nesreća. Dok ne bude kasno!

Exit mobile version