Još devet dana za prijavu za učešće na seoskim igrama

Pripreme za seoske sportske igre Sportskog Saveza Srbije koje se održavaju 26.juna u nedelju, već su počele a prijave za manifestaciju otvorene su 12.aprila. Za prvih osam dana, desetak mesnih zajednica je prijavilo ekipu za učešće dok je rok za prijave do 29.aprila. Interesovanje za igre je veće nego prošle godine, ističu iz Saveza.

„Prvi deo priprema je prošao. Materijal sa pravilima i propozicijama smo svim mesnim zajednicama poslali poštom a prošle nedelje smo obišli teren i obišli sva sela i ostavili promo materijal, postere i flajere,“ izjavio je Miloš Mitrović ispred Sportskog Saveza Šapca.

Mesto održavanja igara je Letnjikovac kao i prethodne godine na otvorenim terenima OŠ „Stojan Novaković.“

„Ono što je novina jeste nova disciplina koje nije bilo prošle godine-skakanje u džaku kao i to da pravo učešća imaju lica starosti najmanje 15 godina sa prebivalištem na teritoriji Šapca, dakle ne nužno sa teritorije mesne zajednice za koju se takmiče,“ naglašava Mitrović.

Na igrama je ukupno 11 disciplina a za sva dodatna pitanja i informacije, na raspolaganju je Miloš Mitrović, koordinator na navedeni broj telefona- 066/349-974.

A.Giner

Exit mobile version