Jedinstven cilj: borba protiv kriminala     

Deseti protest „Šabac protiv nasilja“

Zajednički sadržalac koji okuplja najveći broj građana je borba protiv kriminala i korupcije u šta je uveliko ogrezao naprednjački sistem. Ovo društvo dobilo je kaste od kojih neki imaju sve, a neki nemaju ništa, ovo je istakao profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Miodrag Jovanović na desetom protestu „Šabac protiv nasilja“.

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Miodrag Jovanović

On je ukazao da jedan broj građana ne učestvuje na protestima jer misli da govori i šetnje ne mogu smeniti režim nego se to samo motkom može rešiti. Međutim, to nije put da ova nesrećna država postane normalna država jer su izbori pravi način za to.

Ni Petog oktobra vlast nije smenjena na ulici, nego je to bila reakcija na nepriznavanje izbornih rezultata.

Postoje i apatični koji pitaju: „A ko će to da dođe?“

U demokratskim društvima loše vlasti se menjaju na izborima a zato je bitno da postoje institucije koje ne dozvoljavaju da društvo bude „ratni plen“ stranaka.

Jovanović je podsetio na brojne primere bezakonja vlasti i okorišćavanja na račun svih građana. Upitao je, na primer, kako to kum predsednika države vozi „lambordžini“ pod dejstvom narkotika, ugrozi nečije živote, ne biva procesuiran, a kažnjava se policajka koja to obelodani.

Ima i primera da nisu svi potonuli pod kapu ovakvog režima: dve hrabre tužiteljku koje su ustale protiv zataškavanja enormne krađe u Eps-u, policajci koji su otkrili „Jovanjicu“, i niz drugih primera koji govore da ima časnih ljudi u društvu i koji su zalog bolje Srbije, rekao je Jovanović.

Ovoga puta izostala je protesna šetnja, jer se u pešačkoj zoni održava „Veče trgovine, a naredni protest zakazan je za petak, prvi septembar.

D. E.

Exit mobile version