Javni funkcioneri iz SNS nezakonito u upravama šabačkih klubova

Zajedno za Srbiju podnela prijave Ministarstvu zbog kršenja Zakona o sportu

Predstavnici Gradskog odbora Zajedno za Srbiju podneli su prijave resornom ministarstvu zbog kršenja Zakona o sportu imenovanjem javnih funkcionera Srpske napredne stranke u rukovodstvo šabačkih klubova. Zaprećene kazne u slučaju neotklanjanja nepravilnosti su od 500 hiljada do 2,5 miliona dinara, a iz Zajedno za Srbiju poručuju da će „zbog nebrige ispaštati sportisti i šabačka deca“.

-Videli smo ovih dana velike nezakonite radnje u šabačkom sportu. U šabačke klubove su ušli funkcioneri Srpske napredne stranke i Grada Šapca, što je kršenje člana 33, stava 2 Zakona o sportu. Neki od klubova u kojima smo uočili neregularnosti su FK „Mačva“, RK „Metaloplastika“ i VK „Šabac“, a funkcioneri koji su imenovani u rukovodstva su zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, direktor Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković, direktor Pošte Šabac Adam Aleksić i direktor šabačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Radivoje Mićić. Klubovima preti kazna u rasponu od 500 hiljada do 2,5 miliona dinara. Da li je to zbog toga što nisu čitali zakon o delatnosti kojom se bave ili zato što Srpska napredna stranka ima bolesnu ambiciju da bude u svakoj pori života ljudi, ne znamo, ali znamo da će šabački klubovi zbog ovoga platiti velike sume novca. Nadamo se da će otkloniti ove napravilnosti dok republički inspektor ne dođe kod njih i to zatraži- naveo je predsednik Saveta omladinue Gradskog odbora Zajedno za Srbiju Uroš Rakić.

Šef pravnog tima Zajedno za Srbiju Aleksandar Mijailović rekao je da se dešava ono što su nagoveštavali u predizbornoj kampanji, a to je da se „SNS igra politike i vođenja grada“.

-Postavili su javne funkcionere u upravne odbore sportskih klubova protivno zakonu. Šabački klubovi, šabačka deca i šabački profesionalci koji treniraju u ovim klubovima će zbog toga ispaštati. Mi smo podneli prijave nadležnom Ministarstvu omladine i sporta. Sportski inspektor treba da izađe na teren i utvrdi sve ovo što smo mi njima predočili kao dokaze, nakon čega će pokrenuti prekršajne postupke. Šapčani će ispaštati zbog ovoga, što je nama samo jedan od dokaza da ljudi koji vode grad nelegitimno i nelegalno ne vole Šabac i briga ih je samo za svoj džep i ništa više- istakao je Mijailović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version