Jad i beda u opštini Koceljeva

Ekološko Udruženje Za Spas Lopte izražava zabrinutost zbog sveukupne situacije u opštini Koceljeva

Podnosim prijavu protiv direktora Biblioteke „Janko Veselinović“ zbog zloupotrebe položaja zato što je godinama izdavao prostor u domu kulture za vođenje knjigovostva. Zbog plaćanja ekstradnih umetnika na ruke bez računa, zbog štampanja materijala i plaćanja ostalih stavki oko festivala zimnice kao i sklapanja ugovora sa radnicima u javnim radovima. Takođe, izdavanja doma kulture za igranje tombole i održavanja skupova SNS bez odgovora za koliko novca je to izdavao.

Podnosim prijavu protiv direktora JKP „Progres“ i njegovog oca koji je bio direktor JKP do 2012. kada je otišao u penziju i sin ga vraća u preduzeće za savetnika gde i dan danas radi i prima penziju i platu. Sledeće, oni upravljaju  Vodovodom, Kanalizacijom, Smećem, Grobljem, Kapelom, Bazenom, Održavanjem Zelenih površina, naplatom zelene i stočne pijace u Koceljevi. Napominjem da je tata više od 30 godina bio direktor JKP. Idemo redom: voda u Koceljevi je delom dovedena azbestnim cevima imamo 7 bunara i rezervoar koji se nalazi u neposrednoj blizini firme „Otpad promet“ koja se između ostalog bavi rasklapanjem polovnih auta dosta se ulja tu prosipa nekad se pale i kablovi takođe tu je i strugara sa koje vetar donosi piljevinu a prozori na bazenu su otvoreni a samo izolovana pvc žica razdvaja bazen sa vodom od zagađivača. Oba zagađivača su posle 20 godina dobili dozvolu od lokalne samouprave da tu rade. Posle više obraćanja svim nadležnim institucijama smo od Zavoda za javno zdravlje iz Šabca dobili dokumentaciju o ispravnosti vode u opštini Koceljeva. Podaci su poražavajući, svaki trći uzorak ima ili više mangana ili gvožđa ili hlora a konstantno bakteriološki nije ispravan. Nekoliko puta Zavod je izdao saopštenje da voda nije za piće a građani odnosno potrošači nisu nikad obavešteni.  Vrlo često imamo povećan broj dece sa, kako smo obavešteni, stomačnim virusom a šta je uzrok nikad nismo saznali. Napominjem da neke ustanove imaju prečistače, filtere, za vodu a deca u školama nemaju. Čak šta više deca u seoskim školama nemaju gradsku vodu već koriste bunare koje niko ne kontroliše. Vrlo često dolazi do pucanja cevi i onda je haos po nekoliko dana. Imamo žutu vodu i miris fekalija. Kanalizaciju ima jedna trećina korisnika i ona ide bez prečistača u korito reke Tamnave a ostala kanalizacija ide u kanale većinom bez septičkih jama u Borinu, u Rasnicu, u Lukinac. Ovo su sve mali potočići i svi se ulivaju u reku Tamnavu. U mesnoj zajednici Donje Crniljevo je dobijen novac, takođe donacija, kako nezvanično saznajemo oko 460.000 evra. Nema para nema prečistača a trebao je 2017. da počne da radi.

Smeće se većinom iz naselja vozi otvorenom traktorskom prikolicom pošto nam je kamion smećar pokvaren iznajmili su kamion iz Šapca ali i on više stoji nego što radi. Smeće se odnosi samo iz naselja a ostalih 16 mesnih zajednica imaju po 3-4 a neke i po 9 divljih deponija na teritoriji mesne zajednice. Dobili smo donaciju od Holandske vlade i urađena je transfer stanica u aprilu 2016. je završena i koštala je 175 miliona dinara. Danas je zarasla u korov a smeće sipamo na obalu reke Tamnave. Groblje i kapela se naplaćuje a nema nikakve uslove. Bazen za kupanje ne radi. Košenje zeleni površina i naplata zelene i stočne pijace se vrši godinama bez fiskalnog računa. Opština je osnivač JKP ali nikom ne podnose račune, imam dokaze za sve. HAOS u Koceljevi.

Podnosim prijavu protiv direktorke doma Zdravlja u Koceljevi. Ona je u penziji od 2016. i do današnjeg dana prima penziju i platu VD direktora Doma zdravlja. U Koceljevi joj je od 2016. do 2020. lokalna samouprava produžavala VD mandat a od 2020. ministarstvo zdravlja do danas. Večiti VD direktora. Sve što je moglo da se upropasti upropastila je ali je njen muž glavni u opštini za SNS i on je od prošle godine u penziji i vraćen je da sređujea biračke spiskove.

Prijavljujem direktora srednje škole i direktorku osnovnih škola na teritoriji opštine Koceljeva zbog zloupotrebe položaja prilikom zapošljavanja, kao i izgradnje ograde, kao i izdavanja školske sportske hale i ugovora sa firmom za loženje grejanje prostorija.

Podnosim prijavu protiv načelnika opštinske uprave zbog zloupotrebe položaja a toga je mnogo.

Podnosim prijavu protiv načelnika privrede i saobraćaja zbog zlouptrebe položaja.

Podnosim prijavu protiv predsednika opštine Koceljeva zbog zloupotrebe položaja.

Podnosim prijavu protiv predsednika skupštine penzionera i narodnog poslanika zbog zloupotrebe položaja i prikazivanja lažnog stanja u opštini Koceljeva.

STOJIM NA RASPOLAGANJU SVIM INSTITUCIJAMA U REPUBLICI.

Ovo pismo šaljem elektronskom poštom: Unutrašnjoj kontroli NOVI SAD, Unutrašnjoj kontroli MUP-a Beograd, Ministarstvu rada, Ministarstvu lokalne uprave, Ministarstvu zaštite životne sredne, Agenciji za zaštitu životne sredine, Ministarstvu vodoprivrede privrede i šumarstva, Ministarstvu građevina i saobraćaja, Ministarstvu prosvete, Vladi Republike Srbije, Skupštini Republike Srbije, Kabinetu Predsednika Republike Srbije,  Agenciji za borbu protiv Kriminala i korupcije, Transparentnost Srbije, Pištaljki,  organizaciji Kreni Promeni, poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti, Redakciji „Insajder“. I još na neke novinske kuće pa ko bude hteo da objavi: „Glas Tamnave“, „Napred“ u Valjevu, „Glas Podrinja“, „Podrinske“.

U ime građana Koceljeve, Slavko Živanović.

Exit mobile version