Izmaknuta stolica

Ne bih se ovde mnogo bavio državnom strategijom rešavanja onoga što se dešava u našim školama, vezano za pogrešan odnos učenika i njihovih profesora. Kada sam u razgovoru sa svojim dobrim prijateljem izrekao poznatu narodnu: “Tresla se gora, rodio se miš”, on mi je odgovorio da se čak ni gora nije valjano zatresla, ni miš rodio.

Ne verujem u iskrenu želju Ministarstva da reši dati problem.Bilo bi to na štetu dragocenih glasača, koji ne mare ni za mnogo veće probleme od prosvetarskih. Samo neka oni traju, pa makar i na talasu svih koji se odlično snalaze bez škole. U društvu u kome se ne bi tako masovno moglo bez škole, mnogo toga neželjenog bi samo po sebi izostalo. Ali to je priča na dugačkom štapu.

Možemo li bolje?

Dešavalo se da mi se mlađe kolege požale na svoje učenike. Ocena iz vladanja ih ne interesuje, roditelji ih podržavaju … . Govorio sam im sledeće:

Tako  sam i sam radio, nikako ne verujući u apsolutni uspeh svog nastupa, ali time sam sigurno značajno smanjivao prostor đačkih nekorektnosti. Za ostalo treba sačekati bolja vremena.

 

Exit mobile version