Izbori ponovo neregularni, podnećemo nove krivične prijave

Najveći pritisci vršeni na birače u seoskim sredinama, poručio Zelenović

Treći izlazak na pet birališta na lokalnim izborima u Šapcu obeležile su brojne neregularnosti, džipovi sa beogradskim tablicama i pritisci na birače, poručio je nosilac liste „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ na konferenciji za novinare održanoj na Trgu šabačkih žrtava. On je rekao da je Srpska napredna stranka ponovo angažovala kriminalce da kupuju glasove i ponovo uticala na izbornu volju građana, čime je urušila ustavni poredak ove države, te da će zbog toga biti podnete nove krivične prijave.

-Članovi biračkih odbora su evidentirali veliki broj neregularnosti, uglavnom u seoskim sredinama, prvenstveno u selu Drenovac, gde su ljudi glasali umesto drugih, bilo je obeležavanja glasačkih lističa, javnog glasanja i bacanja listića, kao i vređenja članova biračkih odbora. Čitav ovaj proces se odvija u potpuno neregularnim uslovima. Da postoji imalo pravde i jedna institucija da o tome odluči, ovi izbori bi bili ponovljeni od početka na svih 100 biračkih mesta u gradu Šapcu. U toku večeri ću se konsultovati sa pravnim timom koji prikuplja dokaze o ovome o čemu govorim i biće novih krivičnih prijava. Bilo ih je i prethodna dva puta, nijedna institucija nije reagovala. Na biračkom mestu u Maloj Vranjskoj danas je izvesni Pingvin, član organizovane kriminalne grupe Nebojše Stojićevća Jarinog, ponovo, kao i pretodnih puta, u romskom naselju kupovao glasove. Beležili smo i kupovine u Donjom šoru u parkiću pored škole. Policija je bila, videla, nije reagovala. Videćemo da li će institucije kojima ćemo podneti krivične prijave reagovati. Da ima imalo pravde, da bar jedna institucija rad svoj posao, da živimo u uređenoj državi, čitav izborni proces bi bio ponovljen ispočetka. Nastavljamo našu borbu, nema predaje- podvukao je Zelenović.

Podsećamo, izbori u Šapcu su zbog neregularnosti odlukom Upravnog suda ponovljeni na pet biračkih mesta:  u Ševaricama, Donjem šoru 4, Šipurskim livadama, Drenovcu 2 i Maloj Vranjskoj, a pravo glasa imalo je 5.829 građana.

D.Dimitrijević

Exit mobile version