Izađi i zaokruži NE

Danas je pravosuđe politički zavisno, zbog nepoštovanja Ustava. Nije realno da očekujemo od onih koji ne poštuju Ustav da ga menjaju, tako da te promene budu bolje za naše društvo. Tome u prilog govori činjenica da je proces bez razloga ubrzan. Predsednik Skupštine objavio je datum referenduma i tada je bilo jasno da je rok minimalni moguć. Raspisan je referendum, a da nije bilo predloga Akta. Ekspresni rok, tu je ne da bi se promenilo na bolje, već da bi se pre izbora isticao „Evropski kurs“ u državi u kojoj caruje bezakonje.

U segmentu koji se odnosi na izbor Tužilačkog saveta ocena Venecijanske komisije je negativna. Tvrdimo da bez dobrog tužilaštva nema nezavisnog sudstva. Besmisleno je očekivati od ljudi koji bi sve rešavali u medijima i po svaku cenu izbegli sud, da menjaju pravosuđe i učine ga nezavisnim.

Na sve to, mi imamo skupštinsku većinu koja nema legitimitet za donošenje ovakve odluke. Zakon donose, pa menjaju i u toku izmene raspisuju referendum. Stručna javnost se nije usaglasila.

Zbog svega navedenog, jasno je da Ustav ne treba menjati da bi se dobila zvezdica iz Evrope i loše menjalo lošim, već da bi se stvari menjale na bolje. Zamena jednog lošeg, drugim lošem nije prihvatljivo, zato pozivano ljude da izađu na referendum i glasaju NE!

„OPSTANAK“

Exit mobile version