Investicija vredna oko 457 miliona dinara

POTPISAN SPORAZUM ZA SANACIJU KORITA REKE LjUBOVIĐE,

Između Opštine Ljubovija, koju zastupa predsednik opštine Milan Jovanović i Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“, koje zastupa direktor Goran Puzović, potpisan je sporazum o zajedničkom izvršenju hitnih radova na sanaciji korita reke Ljuboviđe u Ljuboviji sa sanacijom Davidovića pregrade i sanacija mosta kod autobuske stanice, od km 0+000 do km 2+106.

Sporazum je usledio nakon zajedničkog sastanka održanog 18. januara u prostorijama JVP „Srbijavode“ u Beogradu između predstavnika opštine Ljubovija i JVP „Srbijavode“, na kom se razgovaralo o sanaciji korita reke Ljuboviđe. Predviđenim radovima obezbediće se kompletna sanacija oštećenja nastalih u poplavnom talasu u junu 2020. godine, kao i povećanje proticajnog profila za prijem i evakuaciju merodovnih velikih voda koje su određene kroz ekspertizu poplavnog događaja rekonstrukcijom poplavnog talasa kroz terenske i studijske analize. Takođe, radovima će biti obuhvaćena i sanacija „Davidovića“ pregrade, kroz dodatno osiguranje desnog boka pregrade i sanacija oštećenja slapišta nizvodno od pregrade.

Sredstva za prvu fazu radova obezbeđena su Uredbom Vlade Srbije u iznosu od 250 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije je oko 457 miliona dinara. Početak radova na sanaciji očekuje se u narednim danima.

Zvanični profil Opštine Ljubovija

 

Exit mobile version