Humanitarni bazar za Olivera, Matiju i decu sa Kosova i Metohije

Humanitarni bazar za pomoć u lečenju Olivera Pal Gajodija i sugrađanina Matije Božića, kao i za obezbeđivanje paketića deci sa Kosova i Metohije, organizuje se od danas do četvrtka, 31. decembra u pešačkoj zoni ispred Stare robne kuće u centru grada. Sugrađani mogu da pomognu tako što će novac ubaciti u kutiju za donacije, donirati nešto za prodaju ili doneti igračke i slatkiše koji će biti distribuirani socijalno ugroženoj deci.

Oliver Pal Gajodi (2019) je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva ipo meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Oliverov život bez bolesti! Budimo humani!

Pomozimo Oliveru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

 

-Odlučili smo se da pomognemo malom Oliveru, kome fali 700 hiljada evra i Matiji Božiću, našem Šapčaninu koji je bio u Turskoj, vraća se i treba mu više od 20  hiljada evra. Opet apelujem na sve koji su u mogućnosti da pošalju SMS 796 za Matiju i 848 za Olivera ili ako mogu da uplate novac na namenske račune. Prikupljamo slatkiše, nove igračke ili novac i za decu sa Kosmeta. To ide organizaciji „Svi za Kosmet“ ili „Srbi za Srbe“ koje će ih odneti toj deci za Novu godinu. Apelujem prvenstveno na firme da se aktiviraju i pokažu humanost, kao i na pojedince koji mogu da pošalju SMS za lečenje bolesne dece. Činimo lepo delo- pomažemo bolesnima, siromašnima i doprinosimo da svi lepo proslavimo Novu godinu- poručila je jedna od organizatorki bazara Nataša Đurić.

Fejsbuk grupa „Budi human- Humanitarne licitacije“ mesto je gde možete učešćem u kupovini ili prodaji različitih artikala takođe novac nameniti za pomoć u lečenju bolesnih.

D.Dimitrijević

Matija Božić (1996) je mlad momak koji je živeo kao i svi mladi, srećan i bezbrižan život sve do početka aprila 2019. godine. Tada su počeli prvi simptomi zbog kojih je upućen u Klinički Centar Vojvodine- klinika za ORL gde je po hitnom postupku i operisan aprila meseca 2019. godine. Matija je otpušten sa dijagnozom zloćudnog tumora nosnica i sinusa. Dijagnoza Ca planocellulare cavi nasi eth moidalis bill et sini maxillaris lateri sinistri – C31. U postoperativnom toku su otkrivene recidivantne promene zbog kojih je upućen na VMA u Beogradu – klinika za ORL. Ubrzo je ponovo operisan sa otkrivanjem osnovnog tumora sa recidivantnim promenama i progredijentnim tokom. Posle ove operacije nije bilo pozitivnih promena već naprotiv pojave invazivnih promena čitave regije nosa, sinusa i infiltrativne promene u predelu levog oka. Matija je dalje nastavio lečenje radioterapijom (četiri ciklusa), ali na žalost ni posle toga rezultati nisu bili dobri.

 

Konzilijarnim pregledom predložena je radikalna operacija uz mogućnost vađenja levog oka kao jedina opcija u našoj zemlji. Matijina jedina preostala nada je lečenje hemioterapijom, imunoterapijom i biološkom terapijom koje iziskuju dosta materijalnih sredstava. Njegovo stanje je teško i potrebno je brzo reagovati.

Za Matijin život! Budimo humani!

Pomozimo Matiji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 796 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human796 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043050-06

Uplatom na devizni račun: 160600000004309468

IBAN: RS35160600000004309468

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Exit mobile version