Gradonačelnik ugostio šabačke vaterpoliste osvajače Kupa Srbije

U Gradskoj kući

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić priredio je u četvrtak u Gradskoj kući prijem za vaterpoliste Vaterpolo kluba ,,Šabac” 2008. godište, njihove trenere i rukovodstvo kluba, povodom osvajanja Kupa Srbije i tom prilikom istakao da su najlepši dani u Šapcu kada možete da se pohvalite uspesima mladih, a posebno uspesima sportista.

-Posebno mi je zadovoljstvo što sam danas ugostio male šampione, vaterpoliste Vaterpolo kluba ,,Šabac” 2008. godište koji su osvojili Kup Srbije. Ovo je dokaz da naši najmlađi nemaju premca u državi i da su dobri uslovi koje imaju na šabačkom bazenu, kao i stručan rad, preduslov za vrhunske rezultate. Siguran sam da će ovi rezultati biti i u juniorskoj, odnosno seniorskoj konkurenciji i da ove momke tek očekuju vrhunski rezultati, reprezentativne obaveze, svetska prvenstva i olimpijske igre. Grad Šabac će uvek podržavati vrhunske rezultate kako u svim sferama života. Šabac je bio i ostaće grad sporta. Velika finansijska sredstva ulažemo u sport, a samo na godišnjem nivou izdvojimo više od 160 miliona iz budžeta grada- rekao je gradonačelnik i najavio da je plan Grada Šapca da ove godine uradi projekat otvorenog olimpijskog bazena, čija bi izgradnja počela sledeće godine.

-Šabac zaslužuje da ima otvoreni olimpijski bazen jer želimo da ovim dečacima i svima drugima koji su ljubitelji sporta na vodi  omogućimo još bolje uslove. Uveren sam da je vreme koje dolazi, vreme šabačkog sporta i vreme uspeha koje će sve generacije sportista imati na sportskoj sceni Republike Srbije- podvukao je gradonačelnik.

Predsednik Vaterpolo kluba ,,Šabac” Nenad Živanović istakao je sa ponosom sve što je taj klub u prethodnom periodu radio i naveo da je to bilo na jedan sistematski i kvalitetan način.

-Generacija 2008. godište koja je prvak države, od prvog takmičenja na kome je nastupila 2019. godine ne zna za poraz. To je najbolji pokazatelj stručnog rada i kvalitetnih uslova koji ovaj klub u kontinuitetu ima. I pored generacije 2008. godišta VK ,,Šabac” u svim mlađim selekcijama pretenduje na najviši mogući plasman. U prošlom prvenstvu od pet mlađih kategorija Vaterpolo klub je imao tri selekcije koje su bile među tri najbolje u državi. U narednom periodu siguran sam da će to biti na još većem nivou, tako da pored seniorske ekipe koja je aktuelni prvak države, imamo i mlađe kategorije koje će nastaviti  njihovim stopama. Siguran sam da ćemo jednog dana biti kao klub prepoznatljivi, poput VK ,,Partizan” u njegovo vreme- rekao je Živanović.

Exit mobile version