Grad Šabac spreman za zimu i sneg

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je smotri Zimske službe preduzeća „Jugokop-Podrinje“. Tom prilikom je rekao da je grad Šabac spreman za nastupajuću zimsku sezonu za održavanje gradskih i seoskih puteva.

,,S obzirom na to da su za vikend najavljene snežne padavine, želeo sam da vidim spremnost ovog preduzeća. Uverio sam se da je ono što sam video zaista dobro i da je služba spremna. Nadam se da neće imati puno posla, odnosno da neće biti puno padavina. Siguran sam da će sa ovako dobrom mehanizacijom odgovoriti svim zadacima koji će biti u narednom periodu pred njima. Nadam se da će sugrađani biti zadovoljni uslugom, odnosno da će putevi na teritoriji grada Šapca biti čisti i bezbedni“, rekao je gradonačelnik Pajić.

Direktor preduzeća ,,Jugokop-Podrinje“, Boban Janković, istakao je da je za čišćenje snega na raspolaganju dvanaest vozila sa raonicima i posipačima za so i naveo da su angažovani od strane grada za zimsko održavanje puteva, kako gradskih saobraćajnica i ulica, tako i seoskih puteva.

,,Grad je obezbedio neophodne količine soli. Trenutno na skladištu imamo 280 tona za posipanje puteva i neophodnu količinu kamenog materijala. Pratimo vremensku prognozu i najave, a intervencije će biti po nalogu gradskih službi kako bismo blagovremeno reagovali“, rekao je Janković.

Iz kabineta gradonačelnika

Exit mobile version