Grad nastavlja sa finansijskom podrškom merama aktivne politike

Grad Loznica u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za finasiranje mera aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini.

U budžetu grada Loznice za 2023. godinu je za ove mere opredeljen iznos od 18.700.000,00 dinara. Od toga 11 miliona smo opredili da učestvujemo na konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje za sufinansiranje, a 7.700.000 dinara smo usmerili za podsticanje zapošljavanja mladih kroz Program stručne prakse i Program Loznica najboljima.

Ove godine su raspisani javni pozivi za četiri mere a to su: 1. stručna praksa, 2. subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, 3. Subvencije za samozapošljavanje, 4. Javni radovi.

Ono što je novina u odnosu na prethodne godine je da su povećana sredstva za meru subvencije za samozapošljavanje koja se u prethodnoj godini pokazala kao veoma tražena s obzirom na to da se radi o meri gde ljude usmeravamo da traže trajno rešenje za zaposlenje.

Tekst javnog poziva sadrži osnovne informacije o svakoj meri pre svega uslove za učešće, zatim spisak dokumentacije potrebne za podnošenja zahteva i način donošenja odluke po zahtevu.

Javni poziv za sve raspisane mere je otvoren od 05.06.2023. godine i trajaće  do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namenu, a najkasnije do roka utvrđenog za svaku meru pojedinačno.

Sadržaj Javnih poziva za podnošenje zahteva sa informacijama o načinu podnošenja, rokovima i potrebnoj dokumentaciji možete preuzeti na linku:

https://nsz.gov.rs/sadrzaj/javni-konkursi–loznica/10328

 

Exit mobile version