Grad Loznica podržao organizaciju prvomajskog uranka za invalide rada

Povodom prvomajskih praznika Gradska oranizacija invalida rada organizovala je tradicionalni uranak na koji  se odazvalo oko dvadeset udruženja i srodnih organizacija iz Srbije i Republike Srpske. Na jednom mestu zatekli su se ljudi „treće dobi“ iz Vrbasa, Šida, Sopota, Nove Pazove, Bogatića, Crne Bare, Šapca, Golubinaca, Ljubovije, Lajkovca, Banje Koviljače, Požege, Obrenovca, Beograda, Pančeva, kao i udruženje žena iz Dvorova u Republici Srpskoj, predstavnici Saveza invalida rada Srbije i Saveza invalida rada Vojvodine. Po tradiciji koja traje oko trideset godina, pre svečanog uručenja zahvalnica i druženja oni su obišli Tršić i Tronošu, kao i  etno-kompleks  „Sunčana reka“ u Gornjoj Koviljači.

U restoranu Slavija  uručene su  zahvalnice svima koji su dali podršku u radu  ove organizacije.

U ime Grada Loznice, gradonačelnika i rukovodstva grada goste je  pozdravila Biljana Filipović, član Gradskog veća, podsetivši da naša lokalna samouprava dugi niz godina podržava rad udruženja invalida rada kroz konkurse, kao i da udruženje dobija određena sredstva iz budžeta grada koja koristi za realizaciju svojih aktivnosti.

– Mi kao grad mislimo o svim svojim građanima, dajemo podršku na različite načine i imamo planirana budžetska sredstva iz kojih, uz ovakve programe, finansiramo prevoz i ostale potrebe, naglasila je Filipović i  dodala da će Grad i ubuduće podržavati njihov rad, kao i odlaske na slične manifestacijee, kroz obezbeđivanje prevoza ili poklona za prijatelje sa kojima razmenjuju posete.

Miloje Nikolić, predsednik lozničke organizacije i član Izvršnog odbora Saveza invalida rada Srbije uz zahvalnost lokalnoj samoupravi i svim gostima  rekao je da na ovaj način  udruženja razmenjuju svoja iskustva u radu i proslavljaju Prvi maj, praznik rada.

www.loznica.rs

Exit mobile version