Gasprom njeft“ i NIS u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“ donirali kabinet za fiziku OŠ “Laza K. Lazarević“

Izuzetna donacija upućena mladima

Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ dobila je novi kabinet za fiziku čije su renoviranje i nabavku najsavremenije nastavne opreme omogućile kompanije „Gasprom njeft“ i NIS u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“.

Laboratorija za fiziku u ovoj školi je sedma od ukupno deset koje će biti otvorene u ovom projektu čiji je cilj renoviranje i opremanje laboratorija u školama koje se nalaze u područjima širom Srbije zahvaćenim prošlogodišnjim poplavama.

– Ovo je izuzetna donacija zato što je upućena mladima u školi, zato što je prevashodno za nauku i lepo je što su se setili da ulažu u mlade. Imamo nagoveštaje u medijima da se neće završiti na ovoj donaciji, na ovih deset škola, već da će zaživeti i u drugim gradovima u Srbiji. Mi smo dobili kabinet za fiziku i imamo izuzetne nagrade na republičkim takmičenjima, a očekujemo da će ih biti više i zahvalan sam donatorima – rekao je direktor OŠ „Laza K. Lazarević“ Slobodan Bogdanović.

Projekt menadžer Fondacije „Novak Đoković“ Maja Jovanović obećala je da ovo neće biti poslednja donacija.

– Verujemo da ćemo biti u prilici da ponovo dođemo u Šabac. Imali smo privilegiju da sa „Gasprom njeftom“ i NIS- om budemo deo ovako lepe priče i nadamo se da će deca uživati u ovom kabinetu i da ćemo imati divne fizičare odavde – rekla je Jovanovićeva i dodala da je uverena da će prvi teniser sveta, na radost dece, kada mu obaveze dozvole, posetiti i naš grad.

Zaposleni u kompanijama „Gasprom njeft“ i NIS su sakupili novčanu pomoć od 30 miliona dinara za podršku stanovništvu pogođenom poplavama. Kako obe kompanije veliki deo društveno odgovornog poslovanja usmeravaju na podršku mladima, odlučile su da sakupljena sredstva ulože u adaptaciju kabineta za fiziku i hemiju. Savremeno opremljene kabinete do sada su dobile škole u Obrenovcu, Petrovcu na Mlavi, Ubu, Lazarevcu, Svilajncu, Paraćinu i Šapcu, a do kraja godine biće otvorene u Valjevu, Krupnju i Smederevskoj Palanci.

– Projekat koji sprovodimo u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“ je obeležio godinu i društveno dogovorno poslovanje naše kompanije i projekti koji podrazumevaju ulaganje u obrazovanje i mlade imaju posebnu pažnju naše kompanije – istakla je Milena Spasić iz kompanije NIS.

D.D.

Exit mobile version