Fudbaleri „Mačve“ u subotu protiv Javora u Ivanjici

U trećem kolu Super lige Srbije, fudbaleri „Mačve“ u subotu u 20 sati sastaju se sa ekipom Javora u Ivanjici. Nakon pobede protiv Zemuna i upisana tri boda na domaćem terenu, crveno- crni na utakmicu idu puni samopouzdanja, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u prostorijama kluba.

Šef stručnog štaba Dragan Aničić svestan je da je domaćin, stari superligaš, koji je pretodno savladao Čačak i namučio Partizan, favorit, ali ističe da ekipa odlazi u Ivanjicu bez bele zastave, spremna da napravi dobar rezultat i u Šabac donese tri boda. Sastav Javora ocenio je kao dobar spoj mladosti i iskustva, što, kako je naveo, nije slučajno, jer je poslednjih desetak godina stabilan superligaš.

-Očekuje nas teška utakmica protiv starosedeoca u Super ligi i sigurno da je uloga favorita u ovom meču namenjena Javoru. Idemo s puno samopouzdanja posle ove značajne pobede protiv Zemuna, imajući u vidu da smo bili pod presijom da ne razočaramo veliki broj navijača koji su nas bodrili. Obećavam da ćemo se potruditi da odigramo kao što smo igrali veći deo prvenstva i pripremnog perioda, uz maksimalnu agresiju i disciplinu u igri i verujem da nas samo tako očekuje dobar rezultat- podvukao je Aničić i osvrnuo se na pobedu koju je proteklog vikenda ekipa „Mačve“ ostvarila na domaćem terenu, podsetivši da je Zemun prethodni poslednji poraz pretrpeo upravo od „Mačve“ na njenom terenu.

On je pojasnio da je reč o ekipi koja nije izgubila 14- 15 utakmica u nizu, a poslednjih godinu dana „Mačva“ ih je tri puta pobedila.

-Kad igrate tri puta protiv nekog nije lako i kad je slabiji, a kamoli kad je ravan nama. Zadovoljan sam odnosom igrača prema važnosti utakmice. Nije im bilo lako iz mnogo razloga, a jedan od glavnih jeste činjenica da je to prva utakmica u Šapcu u Super ligi, a samim tim su velika očekivanja. Uprkos tome, pobedili smo dobru ekipu, uzeli tri boda i svesni smo da u nastavku prvenstva protiv Zemuna neće biti lako. Povratili smo izgubljeno samopouzdanje zbog poraza od Partizana i sada sa mnogo većim motivom idemo u Ivanjicu da uzmemo tri boda- poručio je šef stručnog štaba „Mačve“.

Centarfor Bojan Matić, koji je u utakmici protiv Zemuna dao jedini i pobedonosni gol, naveo je da je Javor jedna od ekipa protiv kojih treba tražiti bodove.

-Mislim da je ekipa puna samopouzdanja posle ove pobede pred domaćom publikom protiv Zemuna. Sastav tima je isti, utrenirani smo, tako da na susret idemo rasterećeno, bez ikakvog pritiska, motivisani da donesemo bodove iz Ivanjice. U superligaškim utakmicama nije lako doći do šanse i zato je važno da se svaka iskoristi- rekao je Matić.

Nakon utakmice sa Javorom u subotu, fudbalere „Mačve“ već u sredu očekuje susret sa Radničkim iz Niša na domaćem terenu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version