Fudbaleri „Mačve“ u sredu na svom stadionu protiv „Radničkog“

U četvrtom kolu Super lige Srbije, u sredu od 18 sati, fudbaleri „Mačve“ dočekuju „Radnički“ iz Niša na domaćem terenu. Posle ubedljive pobede protiv „Javor Matisa“ u Ivanjici, rezultatom 4:0, samopouzdanje igrača je veliko, ali šef stručnog štaba Dragan Aničić smatra da se ne previše zanositi, jer je pred „crveno- crnima“ težak protivnik- jedan od pet klubova koji su nosioci srpskog fudbala.

Očekivano je, kako je naveo na konferenciji za novinare u prostorijama kluba, da je protivniku javnost namenila ulogu favorita, ali i dodao:  „U našoj kući se mi mnogo toga pitamo i mislim da ćemo ih sprečiti u toj nameri“.

-Očekuje nas teška utakmica, protivnik koji ima aspiracije da ove godine izbori Evropu koja mu je prošle godine zamalo izmakla. Pregršt iskusnih, kao i mladih talentovanih igrača, među njima i Lazar Arsić, na koga ćemo naročito morati da obratimo pažnju. Moramo biti maksimalno disciplinovani i agresivni u igri, kako bismo stvorili šansu za dobar rezultat- podvukao je Aničić i upozorio da, uprkos pozitivnom skoru u poslednjoj, nijedna utakmica u Super ligi ne može lako da se dobije.

Po oceni redakcije Super lige, Bojan Matić, koji je u prethodnoj utakmici postigao dva pogotka, proglašen je za najboljeg igrača trećeg kola, a na tabeli liste strelaca trenutno deli drugo mesto sa jos tri fudbalera. On je rekao da je ekipa puna samopouzdanja, te da rezultat, uz podršku publike, ne bi trebao da izostane.

-Posle dve pobede koje smo ostvarili kod kuće i u Ivanjici, u ekipi vlada fenomenalna atmosfera i motivisani smo da uz podršku, nadamo se, mnogobrojne publike, ostvarimo povoljan rezultat. Ako pokažemo karakter i igru kakvu smo demonstrirali u prethodnim utakmicama, verujem da bodovi neće izostati- poručio je Matić.

Prvotimac Lazar Ivić primetio je da su, sudeći po pojačanjima u ekipi „Radničkog“, ambicije kluba da se izbore za evropsku scenu.

-Oni imaju svoju računicu, mi imamo našu i mislim da ovde u Šapcu mi treba da se pitamo i da ćemo dokazati svima da ovde neće moći da dolaze po bodove- rekao je Ivić.

Potpredsednik FK „Mačva“ Dragan Antonić istakao je da je novina da na Zapadnu tribinu mogu ući samo gledaoci sa plaćenom ulaznicom ili sezonskom kartom, jer je kapacitet svega 450 mesta. Na dan utakmice, biletarnice će biti otvorene od 15 sati, dok se kapije stadiona otvaraju u 16 sati. U skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike na stadionu FK „Mačva“.

D.Dimitrijević

Exit mobile version