Eurobanka uz podršku resornog ministarstva za bolje obrazovanje učenika Ekonomske škole

Otvorena nova elektronsko- jezička laboratorija i opremljena školska biblioteka

U Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu u utorak, 19. novembra, u prisustvu predstavnika Eurobanke, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktorke, nastavnika i učenika, otvorena je nova elektronsko- jezička laboratorija, dok je školska biblioteka opremljena laptopovima koji omogućavaju đacima da knjige čitaju i u elektronskom formatu. Najsavremenija oprema za učenje stranih jezika, ukupne vrednosti više od milion dinara, obezbeđena je sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom „Eurobank Veliko srce“, u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“.

Predsednica izvršnog odbora Eurobank Slavica Pavlović istakla je da od svog osnivanja u Srbiji 2003.godine neprekidno kombinuju strategiju dinamičnog i uspešnog rasta sa doprinosom zajednici u kojoj posluju kroz brojne projekte i inicijative.

-Zadovoljstvo mi je što smo prošle godine pokrenuli prvi samostalni projekat pod nazivom „Škola kao nacrtana za Vas“, koji je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu. Učenici Prve ekonomske škole u Beogradu su u junu dobili moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo, a danas smo u Šapcu zvanično otvorili savremenu elektronsko jezičku laboratoriju, koja će biti na raspolaganju svim učenicima Ekonomske škole „Stana Milanović“. Posebnu zahvalnost dugujemo našim klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kartice „Eurobank Veliko srce“, koji su prepoznali važnost ovog projekta i redovnim korišćenjem kartice doprineli njegovoj realizaciji- navela je Pavlovićeva.

Posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Aleksandar Pajić naglasio je da je Eurobanka vrednovala kvalitet projekta, kao i agilnost škole, zadovoljila potrebe učenika i pokazala ozbiljnu društvenu odgovornost.

-Svi koji ulažu u kvalitet obrazovanja u Srbiji biće naši dragi partneri i uvek podržani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Eurobanka već drugu godinu zaredom sprovodi ovu akciju i šabačka Ekonomska škola je druga u Srbiji koja je dobila ovu donaciju i pokazala da je primer za kvalitet obrazovanja, jer je među 28 škola u Srbiji menadžment šabačke uradio projekat koji je ocenjen kao kvalitetan. To je značajno za unapređenje nastave, a mi ćemo se truditi da nađemo još odgovornih kompanija i privrednih subjekata koji bi ulagali u kvalitet našeg obrazovanja, jer smatramo da je to suštinsko ulaganje u budućnost Srbije- podvukao je dr Pajić.

Direktorka Ekonomske škole Sonja Mijatović Jokić rekla je da ta obrazovna ustanova ima dva područja rada- ekonomija, pravo i administracija, odnosno trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

-Izuzetno je značajno poznavanje jezika u savremenoj školi za buduće zanimanje i bolju konkurentnost na tržištu rada, ali prvenstveno buduće školovanje. Naši obrazovni profili imaju po dva i tri strana jezika i ovo je posebno važno za sadašnje i buduće generacije naše škole- navela je Mijatović Jokić.

MasterCard kartica „Eurobank Veliko srce“ je standardna kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost. Svaki put kada se ovom karticom nešto plati ili podigne novac na bankomatu, Banka odvaja određeni deo sredstava od  prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije, a novac je namenjen za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta srednjih škola u Srbiji.

D.Dimitrijević

Exit mobile version