Država štiti kriminal

Treći protest ”Šabac protiv nasilja”

Treći protest “Šabac protiv nasilja“ održan je u petak, sa početkom u 19 časova. Ispred Stare robne kuće, tradicionalno mesto okupljanja prodemokratske opozicije, ukazano je da prebrojavanje počinje od onih koji broje sendviče i dnevnice za plaćene mitinge, a da se ovde okupljaju časni građani kojima je stalo do budućnosti Srbije. Božidar Katić, voditelj programa, podsetio je da beščašće bahate vlasti traje duže od decenije, a pokazalo se da država štiti kriminalce.

Tako je danima raspravljano o ostavci ministra Gašića, a dvojica časnih policajaca koji su otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi našli su se na meti najviših državnih funkcionera; uhapšena je i policajka koja je otkrila službene podatke da je udes počinio kum predsednika Vučića, da je vozio pod dejstvom alkohola i droge, i da  je sve to prećutano od zvaničnih organa.

U Šapcu protiv naprednjačkih batinaša i vozača bagera koji je nasrnuo na goloruke građane nije pokrenut nikakav postupak uprkos brojnih krivičnih prijava kao ni za naprednjačke poternice protiv troje mladih Šapčana.

U „SRCU“

Srbija je otrovna pustinja gde ništa ne funkcioniše, ali, kako je navedeno u proglasu, na građanima je da se izbore za slobodu jer je to osnovno merilo vrednosti.

Pročitano je i pismo profesora matematike Siniše Mozetića da je najvažnije biti čovek i da je to vrenije od svih petica.

Posle svega, tragičnih događaja početkom maja, pokazalo se, nažalost, da niko nije odgovoran, da je na delu surova bezosećajnost, a vlast nastavlja kao da se ništa nije dogodilo.

Održana je i protesna šetnja centralnim ulicama Šapca. Izuzev transparenata nije bilo stranačkih obeležja, a najglasnija poruka koja se čula bila je „Vučiću odlazi!“

D.E.

Exit mobile version