„Drina“ osvojila tri zlatna boda

Drina – Osečina 1:0 (1:0)

Stadon „Drine“ gledalaca 600. Sudija Marko Mićić Šabac (9). Strelac  Alempijević u drugom minutu za „Drinu“.

DRINA: Bradić 8, Kostić Vuk 8, Petrović 8, Lazić 7. Krstić 7,  Stranjaković 8, Đorđić Nikola  8, Mijailović 8,  Alempijević 8, Vuković 8, Đorđić Aleksandar 6.

OSEČINA: Savić 8, Nikolić 8, Ninić 8, Šćepanović 8, Andrić 7, Mitrović 7, Đorđić 8, Kaluđerović 8, Petrović 8, Nedeljković 7, Gostiljac 8.

Fudbaleri „Drine“, u prošlu nedelju, zabeležili su još jednu lepu i značajnu pobedu. Pobedili su sa 1:0 veoma dobru i tvrdu ekipu  FK „Osečinu“ iz Osečine. Golova je u korist „Drine“ moglo biti još i više da je u 66 minutu, zbog prekršaja u šesnaestercu gostiju, igrač „Drine“ Alempijević iskoristio jedanaesterac. „Drina“ je svih 90 minuta igre bila nadmoćnija ekipa. Njeni navalni igrači još nekoliko puta imali su lepe šanse da postignu gol ali su lopte umesto u gol šutirali prekogola. Igra oba tima bila je dobra, prava zonaška, pa su prisutni navijači, na kraju  utakmice, obe ekipe ispratili dugotrajnim aplauzom, što je godilo fudbalerima. Uvaženi Ivan Čanačarević trener FK „Drine“ rekao je za „Podrinske“:

-Prvo upućujem veliki pozdav za gledaoce i prijatelje, i veliko hvala publici koje ima  sve više i više na utakmicama koje „Drina“ igra u Ljuboviji, i koja iz kola u  kolo uveliko nas podržava, daje nam dodatnu energiju i snagu. To se videlo i na današnjoj vrlo tvrdoj i borbenoj utakmici po igri „Drininih“ igrača koji su na terenu blistali, takoreći ostavili srce na terenu. Bilo nam je važno da posle nezasluženog poraza u Prijepolju danas osvojimo tri boda. Napadali smo dali gol u prvom minutu, imali bezbroj šansi, neiskorišćeni penal. Ali na kraju kada se svedu računi i kad je tenzija bila velika s obzirom da i Osečini trebaju bodovi i da je to bio komšijski derbi, ja samo mogu da kažem mojim fudbalrima hvala momci. Prezadovoljan sa igrom i rezultatom. Posebno sam zadovoljan  igrom u drugom poluvremenu kada smo neke korekcije napravili u timu. Dok sam ja trener Drine, ovde mogu igrati samo igrači koji, su veoma pokretljivi, imaju veliki radijus kretanja po terenu, da su dobi šuteri  i da znalački i hrabro, sportski, ulaze pri igri sa loptom u duele sa protivničkim igračima na terenu – kaže Čanačarević i dodaje:

-Normalno igrač pri igri nekad neće sve uraditi kako treba, iz povoljne situacije neće dati gol, neće dati penal, neka to bude moja greška. Ali ako igrač nije borben ako nema volje, želje, htenja ako nema trke ne može da nosi dres „Drine“. „Drina“ je veliko ime za neke momke koji za nju igarju i misle da su veliki igrači. Nećemo takve. Hoćemo srce na terenu na svakoj  utakmici, a uspeh će da dođe kao ishod toga. Danas u našoj ligi nema ni jedna velika ekipa. Mi smo pobedili „Provo“ i „Radnički“ iz Valjeva i evo „Osečinu“. Ali zato što „Drina“ ima dobro uigranu ekipu koja zna, može i hoće da igra kako treba i moj najveći trenerski doprinos ovde je što sam zajedno sa publikom vrtaio srce i borbenost fudbalera na teren u Ljuboviji – kaže Ivan Čančarević.

Tekst i slika Miladin Mališić

Exit mobile version