Donatorski koncert u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“

20160513_182111

U sali Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ sinoć je održan donatorski koncert, čiji je cilj promovisanje humanog rada i prikupljanje sredstava za fondaciju „Dejan Isailović Isa“, kao i popularizacija vokalne i instrumentalne umetničke muzike kroz ansamble. U programu su učestvovali horovi, kamerni sastavi i orkestar učenika osnovne i srednje muzičke škole M.T. džez trio i bend „Čarolija“.

Na memorijalnom Džez koncertu održanom 8. februara 2008. godine u Šabačkom pozorištu, promovisana je ideja da se, na predlog majke Danice i uz moralnu podršku Dejanovih drugova i prijatelja, u registar uvede fondacija po imenu sina „Dejan Isailović Isa“. Namena fonda je da se materijalno i moralno pomognu mladi talenti u muzičkoj umetnosti. Prvi put u junu 2008. godine, povodom proslave 60 godina postojanja škole, sredstvima Dejanove majke nagrađena su dva učenika. Fondacija je zvanično osnovana 20.01.2012 godine u Šapcu.

Svake godine od 2008. godine, na koncertu nagrađenih učenika učeniku generacije dodeljuje se primerena novčana nagrada i zahvalnica za sećanje, a ove godine će to biti učinjeno deveti put.

D.D.

Exit mobile version