Dodeljeni sertifikati

U CENTRU ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE ŠABAC

Grad Šabac preko Lokalnog akcionog plana zapošljavanja finansira osnovnu informatičku obuku koju je završilo 8 polaznika. Njima su u Centru za stručno usavršavanje Šabac dodeljeni sertifikati.

-Izuzetno mi je drago što su dva polaznika, iako se kurs još nije završio, već našla zaposlenje. Čuli smo od njih da im je ovo koristilo, da su naučili nešto novo i da će sigurno biti sposobni da to i primene na nekom novom radnom mestu. Ono što je dobro iz ovog projekta jeste da smo mi sve mere, koje su u akcionom planu zapošljavanja, doneli zajedno u razgovoru sa privrednicima. Otvaraju se novi kursevi koji će pomoći našim novim sugrađanima. Naravno, ove obuke nisu namenjene samo nezaposlenima, već i za privredu koja može svoje radnike da obuči za neke nove veštine. Zato apelujemo na privrednike da iskoriste ovo, zato što su ove obuke apsolutno besplatne i biće svima od velike koristi – rekao je Pajić.

Grad Šabac za obuke, za povećanje mogućnosti za zapošljavanje, godišnje izdvaja 5 miliona dinara.

– Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj svake godine predlaže Skupštini grada LAPZ. Ove godine LAPZ sadrži 6 programa koji su namenjeni nezaposlenim licima, privrednim društvima i preduzetnicima. Ukupan budžet za 2020. godinu je 52 miliona i 800 hiljada dinara. Sve obuke koje realizujemo, organizujemo u saradnji sa Trening centrom. Trenutno 160 lica učestvuje ili su učestvovali u nekom od programa a očekujemo učešće još 100 – rekla je Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Obukom su bile obuhvaćene teorijska i praktična nastava a u planu je održavanje još dve obuke.

-Do kraja maja krenućemo sa obukom za rad na 3d štampaču, spravi koja nam je mnogo pomogla za vreme vanrednog stanja. Našim zdravstvenim radnicima donirali smo 1.331 vizir. U toku juna meseca planiran je početak obuke za rad na CNC mašinama koja traje 180 časova – rekao je Branko Filipović, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac.

Polaznici ističu da će im poznavanje rada na računaru pomoći prilikom zapošljavanja i da su obuke ovakve vrste od velike pomoći.

Exit mobile version