Dobri rezultati

Atletski klub „Sprint“

Ovog vikenda je Aleksandar Grnović uspeo da dođe do drugog rezultata karijere na grčkom ostrvu Naksos, osvojivši srebro i 7.496 poena na 3. Međunarodnom mitingu u višebojima – Portarathlon. Posle burne zime i nekoliko nezgodnih povreda, Aleksandar je uspeo da napravi sjajan prvi dan sa skoro 4.000 poena, da bi nakon velikog podbačaja u disciplini bacanje diska, Aleksandar uspeo da se vrati na pravi put i ostvari lični rekord drugog dana, što ga je stavilo na 25. mesto evropskih tablica u 2021. godini. Aleksandar bi trebao da ima još jedan desetoboj ove godine, gde bi uz male korekcije trenutih podbačaja, trebao da premaši normu za Evropsko prvenstvo u Minhenu za 2022. godinu (7.850 poena). Naravno, sve ovo ukoliko ga sreća i zdavlje posluže.

Nekih 3.000 kilometara severnije, u slovačkom gradu Borski Mikulaš, grupa trenera Dragana Radivojevića, imala je uspeđan nastup na Prvenstvu Slovačke u brzom hodanju. Najuspešniji je bio Dragan Bohnec sa popravljenim ličnim rekordom na 2 kilometra za 1 minut i 20 sekundi, što ga je stavilo na 5. mesto ukupno. U prijatnoj atmosferi i u vođstvu našeg olimpijca Predraga Filipovića, hodači iz naše zemlje su imali čast da upoznaju olimpijskog pobednika iz Rija – Mateja Totha.

U Sremskoj Mitrovici je grupa pionira učestovala na Prvenstvu Srbije u višebojima za mlađe uzrasne kategorije. Stefan Lazić, Uroš Džinović, Stefan Jakšić i Nikola Perić su u izuzetno jakoj konkurenciji uslpeli da dođu do 30 ličnih rekorda sa godinu dana starijim atletičarima, najavljujući da će već sledeće godine konkurisati za visoke plasmane na svim Prvenstvima Srbije u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Sprintere sledeći vikend očekuje Prvenstvo Srbije za juniore, a vikend posle toga najbitnije domaće takmičenje – Prvenstvo Srbije za seniore.

Exit mobile version