Direktorka Biblioteke u Bogatiću izabrana nelegalno

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – Socijalistička partija Srbije

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Bogatić ovom prilikom obaveštava javnost da je od strane Ministarstva kulture i informisanja potvrđeno ono što su odbornici SPS u Skupštini opštine Bogatić i ukazivali na poslednjoj sednici Skupštine, koja je održana 20.10.2021.godine, da je direktor N.B.“Janko Veselinović“ izabran mimo važećeg Zakona o

bibliotečko-informacionoj delatnosti, odnosno da imenovana Dragica Tešić ne ispunjava uslove za obavljanje funkcije direktora biblioteke i da nije ispoštovana procedura za izbor direktora, odnosno da nije tražena prethodna saglasnost osnivača (u ovom slučaju Skupštine opštine Bogatić) za raspisivanje konkursa.

Dopisom Ministarstva kulture i informisanja istaknuto je da je konkurs nepravilno objavljen u listu „Poslovi“ br.947-948 od 18.08.2021.godine, odnosno nakon stupanja na snagu i početka primene Zakona koji propisuje uslove za izbor direktora biblioteke, odnosno da je za obavljanje funkcije direktora potrebno 5 godina radnog iskustva u kulturi. Takođe, navedeno je, da je pre objavljivanja konkursa, isti trebalo povući iz postupka i uskladiti Statut biblioteke sa navedenim izmenama Zakona.

Na pomenutoj sednici Skupštine opštine Bogatić, Dragica Tešić je replicirala odbornicima Socijalističke partije Srbije i izjavila da je dobila pozitivno mišljenje Ministarstva kulture i informisanja, čime je očigledno obmanula odbornike Skupštine opštine , javnost i građane.

Shodno napred navedenom ukazujemo da se odluke koje bude donosila Dragica Tešić kao direktor N.B.“Janko Veselinović“ mogu smatrati protivpravnim i nezakonitim. Takođe, ovim putem obaveštavamo javnost da će odbornička grupa SPS u Skupštini opštine Bogatić pokrenuti sve potrebne pravne radnje pred Upravnim sudom za poništenje rešenja o imenovanju direktora N.B.“Janko Veselinović“ Bogatić.

Exit mobile version