Direkcija za poljoprivredu grada Šapca organizovala prijem

Nagrađeni najuspešniji poljoprivrednici

 

Direkcija za poljoprivredu grada Šapca priredila je prošlog četvrtka u Centru za stručno usavršavanje prijem za poljoprivrednike na kome su najboljima uručene zahvalnice za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Šapca. Ovog puta priznanje su dobile dve žene – Vesna Krstić iz Pocerskog Metkovića i Milana Brajić iz Štitara, koja se bavi svinjogojstvom već petnaest godina.

– Prijatno sam iznenađena priznanjem i hvala svima na podršci koju su mi pružili od ranije. Imam 40 krmača praščara, prasad, tovne svinje. U daljem radu očekujem pomoć od Direkcije i od države. Mi poljoprivrednici smo uporni, nadamo se da ćemo istrajati i verujemo da će u budućnosti biti bolje- rekla je Brajićeva.

Krstićeva, koja se bavi plasteničkom proizvodnjom povrća, istakla je da se lepo oseća i da ju je iznenadilo priznanje koje je dobila.

– Zahvalila bih Direkciji na ukazanom poverenju i nadam se da će i ubuduće znati da cene naš trud. Imam oko hektar plastenika, bavim se ranom plasteničkom proizvodnjom povrća i imam nekoliko hektara voća raznih vrsta – rekla je Krstićeva.

Direktor Direkcije za poljoprivredu Vladimir Špegar istakao je da je zadovoljan velikim odzivom poljoprivrednika.

– Mi smo kao Direkcija pozvali najbolje među najboljima, najbolje proizvođače iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje. To su ljudi koji doprinose razvoju grada Šapca, ali i razvoju naše zemlje. Budući da imamo veoma tešku situaciju u poljoprivredi i da oni u toku godine imaju mnogo problema, ovo je prilika kada mogu na neko vreme da se opuste, kad možemo da se družimo i kažemo jedni drugima šta nas muči i, na kraju, da vidimo da li smo dobro radili u prethodnoj godini. Naravno, i da obećamo i ispunimo ono što smo obećali za ovu 2016. Godinu – podvukao je Špegar.

On je najavio da će ovo okupljanje postati tradicionalna prilika za druženje sa poljoprivrednicima na teritoriji grada.

  1. Dimitrijević
Exit mobile version