Delegacija opštine Bogatić u poseti francuskom gradu Epona

Na poziv francuskog grada Epona delegacija opštine Bogatić predvođena predsednikom opštine Milanom Damnjanovićem, zajedno sa predstavnicima grada Prokuplja posetila je ovaj mali grad u kome živi blizu 7.000 ljudi, leži na obalama reke Sene i udaljen je 50 kilometara od Pariza.

Zajednički susret je izraz volje za učvršćivanjem prijateljskih odnosa, za podsticanjem međuopštinske saradnje, povezivanjem građana Bogatića i Epona na ekonomskom, turističkom, kulturno-umetničkom, obrazovnom i sportskom planu i predstavlja prvi korak i polaznu tačku budućih bogatih i plodonosnih razmena i saradnje između dve lokalne zajednice.

Prijateljstvo i bratstvo između srpskog i francuskog naroda nastalo za vreme oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu, bogata istorija i sve ono što nas je povezivalo kroz nju, poznavanje i razumevanje zajedničke prošlosti, kulture i načina života čine snažnu osnovu i temelj za unapređenje budućih odnosa.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović se zahvalio domaćinima, gradonačelniku Gi Mileru i njegovom zameniku Ivici Joviću na pozivu i ukazanom gostoprimstvu.

„Boravak u vašem mestu, radni sastanci u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi i razmena mišljenja i iskustava o različitim temama za opštinu Bogatić i mene lično su velika privilegija, ali i obaveza, da ubuduće naše odnose svakodnevno unapređujemo i obogaćujemo. Neka ova poseta bude samo prva u nizu međusobnih, učvrsti naše odnose i ugradi dodatni kamen u zdanje mira i napretka. Cilj nam je da prijateljstvo i druženje sa vašim narodom prenesemo na mlade generacije, kako bi se ono dalje širilo i raslo, a tradicija izvanrednih odnosa nastavi i traje“, istakao je predsednik Damnjanović.

Exit mobile version