Dekarbonizacija industrije u Srbiji

Na šta su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale potpisivanjem Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi, na koji način se može izvršiti dekarbonizacija industrije, otpad kao sirovina, upravljanje opasnim otpadom sa posebnim naglaskom na termički tretman i izgradnju. energane na otpad u Srbiji, cirkularna ekonomija, značaj izračunavanja ugljeničnog otiska i mapa puta dekarbonizacije u industriji na primeru kompanije “Elixir Group” bile su teme okruglog stola u okviru Međunarodnog kongresa o procesnoj industriji koji je održan u Centru za stručno usavršavanne.

Panelisti na okruglom stolu “Dekarbonizacija industrije u Srbiji” bili su Sandra Lazić, načelnica odeljenja u Ministarstvu zaštite životne sredine, Snežana Lekić, ekspert u oblasti životne sredine, Jadranka Radosavljević, tehnolog projektant i Riccardo Quaggiato, ekspert za industrijsko zagađenje.

„Procesing ’23“ je trideset šesti Međunarodni kongres o procesnoj industriji koji organizuje Društvo za procesnu tehniku, pri SMEITS-u, a suorganizatori su Mašinski fakultet u Beogradu – Katedra za procesnu tehniku i Samit energetike Trebinje, a čiji je generalni pokrovitelj „Elixir Zorka“.

Isidora Kovačević

 

Exit mobile version