Dečja nedelja u Jevremovoj školi

att00034 I ove godine Dečja nedelja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović” bila je obeležena nizom prigodnih aktivnosti. Počela je u ponedeljak uz popularnu zumbu. Instruktorka zumbe Sanja Nikšić već godinama dolazi u ovu školu i uvek pripremi odličnu zabavu. Deca su je i ove godine spremno dočekala i ubrzo joj se pridružila u igri i zabavi.

Utorak je bio rezervisan za drugačiju vrstu igre. Naime, školu posetio je Baletski studio „Arabeska”. Nastupila je najbolja šabačka balerina Tara Cvetković. Tara je izvela dve koreografije: „Beg” i „Dva lica”. Sa obe koreografije Tara je osvojila niz medalja. Inače, Tara je prva Šapčanka koja je uspela da upiše čuvenu Baletsku školu „Lujo Davičo”. Svojim nastupom oduševila je sve prisutne i pokazala zašto je najbolja.

Nastavnica hemije Jelena Božić sa svojim učenicima pripremila je predavanje o prvim srpskim hemičarima. Kroz priču i sliku učenici su mogli mnogo da saznaju o Simi Lozaniću, Mihailu Raškoviću i drugim srpskim hemičarima, o kojima, nažalost, malo se priča i zna.

Četvrtak je bio prepun dešavanja. Učenički parlament škole organizovao je radionicu „Predstavljamo se”. Ovog puta predstavljali su se gostima iz Jankove škole. Učenici su prvo odgledali prezentaciju o radu Parlamenta, koju su odlično pripremile Janja Janković, predsednica parlamenta ove škole i Jasmina Bogojević, pedagog škole. Posle toga učenici su se družili i razmenjivali iskustva o radu Učeničkog parlamenta.

U četvrtak je organizovan kviz „Zdrava hrana” za učenike četvrtog razreda. Kviz su organizovale i vodile  nastavnice biologije Milena Mirčić i Mirjana Teodorović.

Za učenike prvog razreda organizovana je likovna radionica na temu „Kako je divan svet”. Kroz zanimljivu priču o poštovanju različitosti, jer razlike su ono što čine ljudska bića prelepom vrstom, učenici su pravili lutkice dečaka i devojčica različitih boja kože. U gostima su im bili i učenici petog razreda. Veselo, zanimljivo i veoma kreativno…

Učenici Produženog boravka obeležili su Dečju nedelju nizom zanimljivih, kreativnih i korisnih radionica. Započeli su je druženjem sa svojim mlađim drugarima, predškolcima vrtića „Sloboda”. Razgovarali su o dečjim pravima i obavezama, oslikavali plato i učestvovali u likovnoj radionici na temu „Škola prijateljstva”.

Dečja nedelja je završena dramatizacijom čuvene bajke „Nemušti jezik”. Predstavu su priredili učenici osmog razreda sa svojom nastavnicom srpskog jezika Svetlanom Tošić. Odličnom glumom i originalnim kostimima dočarali su svet bajke i baš sve dobro nasmejali.

U toku Dečje nedelje mališani su imali i niz sportskih takmičenja. Svaki dan učenici nižih razreda su, prema utvrđenom rasporedu, imali sportske aktivnosti.

Svakodnevno je u toku ove nedelje bio organizivan i Flash-mob” na platou škole. Igru su vodile nastavnica muzičke kulture Marica Prijović i učiteljica Kaća Gajić. Deca su bila oduševljena i prvo stidljivo, a onda sve odvažnije učestvovala u igri. Iz dana u dana je bilo sve više dece koja su pokušavala da „uhvate pokret” i učestvuju. Na kraju su svi bili krajnje uigrani i veseli.

I njihovi drugari u Mišaru su na različite načine obeležili Dečju nedelju. Osim tradicionalnih sportskih aktivnosti (takmičenja u štafetnim igrama, skoku udalj i trčanju na 30 metara), oni su oslikavali svoje snove, igrali društvene igre, birali naj frizuru i organizovali maskenbal.

Bila je ovo jedna lepa, zanimljiva, vesela, edukativna i zabavna nedelja!

Exit mobile version