Dečija nedelja i dan za humanost

Učenici Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ u okviru Dečje nedelje jedan dan posvetili su humanosti. Priredili su prijem za predstavnike Udruženja „Da budemo svi jednaki“ i tom prilikom im uručili plastične čepove koje su prikupljali prethodnih godinu dana.

Dr Dejan Pavlović iz Udruženja „Da budemo svi jednaki“ istakao je da su se ta kao i sve druge škole, rado odazivale humanitarnim akcijama koje su organizovali.

“Učestvuju u našoj trećoj akciji prikupljanja plastičnih čepova za nabavku ortopedskih pomagala, invalidskih kolica i bilo čega drugog što je potrebno članovima udruženja. Svake godine tokom Dečje nedelje pokazuju da su poligon na kome se mogu videti primeri humanosti, čuvanja životne sredine i postavljanja temelja za dobro vaspitanje dece i dobrog putokaza za njegovo izrastanje u prave ljude.”

Direktor škole Milan Blagojević rekao je da je važno da se neguje ekološka svest učenika kao i empatija i potreba da nekom pomognu.

“Imamo i tim za humanitarnu delatnost škole koji se posebno bavi ovim pitanjem, pitanjem ekologije,” poručio je direktor ove osnovne škole.

Akcije ovog tipa nastaviće se i u narednom periodu.

Dečija nedelja završena je Dečjim karnevalom u poslepodnevnim časovima gde su deca pod maskama prošetala kroz centar Šapca.

Exit mobile version