Dan žalosti u Bogatiću

Zbog tragično i prerano ugašenog života sugrađanina Borisa Dražića, predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović proglasio je Dane žalosti na teritoriji opštine.

Za Dane žalosti određuju se četvrtak i petak, 27. i 28. jul 2023. godine.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica na teritoriji opštine Bogatić koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastave spuste na polovine jarbola, odnosno koplja, uz odgovarajuće osvetljenje noću.

Boris Dražić, doktor veterinarske medicine, preminuo je u Kliničkom centru Srbije, u 44. godini života. On je podlegao teškim povredama koje je zadobio u noći između petka i subote, kada je pokušao da spreči tuču ispred kafića u Bogatiću.

Ovaj uzorni mladić bio je direktor Veterinarske stanice u Bogatiću, vrhunski stručnjak koji je spašavao živote brojnim ljubimcima, cenjeni građanin, kolega, prijatelj, sin, brat, otac.

Mediji na teritoriji opštine Bogatić dužni su da u svojim programima za Dane žalosti umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i usklade detaljnu programsku šemu u vreme Dana žalosti.

Ustanove kulture su u obavezi da svoje programe prilagode Danu žalosti.

Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike odnosno održavnje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Jednostavan, drag i mio čovek velikog srca biće zauvek na ponos i čast njegovom rodnom Bogatiću i svim njegovim žiteljima.

Najdublje saučešće porodici i rodbini zbog gubitka najbližeg.

 

Exit mobile version