Đački planinarski maraton

LjUBOVIJA – U subotu osmog oktobra održaće se ,,Đački planinarski maraton“ đačkom „stazom“  iz Gornjih Košlji, kroz živopisni kanjon reke Trešnjice, koji organizuje Sportski savez opštine Ljubovija, PSK „Avala“, „Tornička Bobija“ i KP „Avaturist“ iz Beograda.
Maraton započinje izlaskom na Jeličke stene, vrh kanjona reke Trešnjice sa kojeg će učesnici maratona posmatrati veoma retke ptice beloglave orlove supove koji imaju stanište na visokim kamenim liticama u kanjonu Trešnjice. Potom će maratonci  krenuti u polučasovno pešačenje do škole u selu Gornje Košlje kod koje će imati predavanje iz oblasti planinarstva. Zatim nastaviće legendarnom „Đačkom stazom“ dugom sedam kilometara kroz kanjon Trešnjice, kojom generacije učenika Azbukovačkog kraja već gotovo čitav jedan vek pešače do svoje škole u selu Gornja Trenjica.
Karavan će predvoditi, i voditi brigu o učesnicima maratona, Dragan Pavlović iz Ljubovije koji je strastveni dugogodišnji planinar-maratonac i koji je osvojio mnoge vrhove u Evropi i svetu. Takođe, on je lincentirani vodič planinara.
Miladin Mališić

Na slici: Dragan Pavlović planinar i vodič

Exit mobile version