„Crveno- crni“ počeli pripreme za prolećni deo Super lige Srbije

Prozivkom u prostorijama FK „Mačva“ u sredu, u prisustvu rukovodstva, stručnog štaba i igrača, zvanično su počele pripreme za prolećni deo Super lige Srbije. Plan je da šabački superligaši u Šapcu treniraju do 25. januara, da bi nakon toga desetak dana proveli u Ohridu i na nekoliko pripremnih utakmica imali priliku da dokažu svoj kvalitet. Šefu struke Draganu Aničiću na raspolaganju je 31 igrač i svi će vredno raditi na postizanju što bolje forme koja će rezultirati novim bodovima u takmičenju.

-Prve dve nedelje treniraćemo u Šapcu, 25. januara odlazimo u Ohrid na desetak dana, a boravak možda i produžimo, u zavisnosti od vremenskih prilika. Prve treninge iskoristićemo da napravimo uvod u pripreme i vidimo da li su igrači ispoštovali dogovor pred odlazak na odmor. Nadam se da ćemo u Šapcu dobiti veštački teren, jer u ovim otežanim uslovima rada nismo ravnopravni sa drugim ekipama. Od igrača, redove Mačve napustili su Radoš Protić, Marko Rajović i Bojan Gjorgjievski, nekoliko igrača je na probi, priključićemo nekoliko njih iz mlađih kategorija. To je cilj ubuduće- da talentovana deca iz Šapca dobiju šansu da igraju za prvi tim- rekao je Aničić.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj je pozdravio okupljene igrače i poželeo im uspešne pripreme. Stručnom štabu priključio se i novi kondicioni trener Vlada Božić. Prelazni rok zvanično počinje 15. januara i traje mesec dana, te se očekuju promene u igračkom kadru Mačve.

Na prvoj prvenstvenoj utakmici, u 23.kolu, „crveno- crni“ gostuju u Beogradu, 17. februara, kada igraju protiv Čukaričkog.

D.Dimitrijević

Exit mobile version