Crna kutija

Pozorište „JANKO VESELINOVIĆ“ Bogatić

Na sceni pozorišta „JANKO VESELINOVIĆ“ u Bogatiću, u četvrtak, 9. februara, u prepunoj sali, premijerno je izvedena predstava CRNA KUTIJA.

Tema ovovremena, duhovita i gorka u isto vreme. Živimo u vremenu nepoverenja, možda sa razlogom? Ko je za to kriv? Možda smo nespremni za nove tehnologije, a možda smo bili pogani i pre pojave novih tehničkih dostignuća samo sad imamo više mogućnosti da pokažemo svoje pravo lice.

Glumica Ivana Terzić je potpisala režiju ovog komada po tekstu Ane Đorđević i pokazala da ume da napravi dobru predstavu. Za dobru predstavu zaslužni su i odlični glumci. Sve vreme svi glumci na sceni, ni malo lako, jer može da odvede predstavu u neželjeni pravac. Odlično urađen posao, kakav i priliči ovoj ustanovi kulture.

Uloge su tumačili: Slaviša Perić, Mila Bajić, Branislav Ković, Mina Šanković, Miroslav Perić, Miroslava Kovačević i Miloš Jurišić. Na sceni nije bila, ali je glasom fantastično odigrala ulogu majke (u telefonskom razgovoru) Jelica Đonlić, ko zna, zna. Miroslava Kovačević, prvi put na sceni pokazala je da krv nije voda, jer njen otac Ninko je do posledneg dana plenio ovom scenom.

U ponedeljak, 13. februara je repriza, pa ko nije pogledao neka dođe, neće se pokajati.

Zoran Rendža Gvozdenović 

Exit mobile version