Čivijaška (z)lutrija

ŠABAC – Na novogodišnjoj čivijaškoj lutriji koju je organizovala Snežana Illhardt, Šapčanka koja više od dve decenije živi u Nemačkoj, prikupljeno je 16.800 dinara za OŠ Sveti Sava u Šapcu. Novac će, kako kaže direktorka ove škole Snežana Radovanović, iskoristiti za krečenje hodnika škole ili za nabavku savremenih didaktičkih sredstava.

Illhardtova ističe da je želela da uoči Nove godine sa svojim prijateljima napravi žurku na gradskom trgu uz kuvano vino, ali i da je učini zanimljivijom. Organizovana je čivijaška (z)lutrija (zlu ne trebalo, prim.au.) a svaka srećka je bila dobitna. Mnogi su se priključili pa za 150 dinara koliko je koštala srećka, mogli su da dobiju razne zanimljive poklone, ćurku, besplatnog frizera, besplatnu taksi vožnju, slatkiše ili neki deo garderobe…

-Želela sam da u svom rodnom gradu okupim drage ljude, da se lepo zabavimo, ali i da pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, deci u Osnovnoj školi Sveti Sava u Šapcu koju pohađaju učenici sa posebnim potrebama. Na ovaj način, naša žurka je dobila potpuni smisao. Želela bih da krajem ove godine sve ovo ponovimo i omasovimo – kaže Snežana Illhardt.

OŠ Sveti Sava pohađa 76 učenika sa posebnim potrebama. Za sve njih Illhardtova je donela medenjake, da se počaste kad posle praznika dođu u školu.

-Drago mi je što su nas se ovi Šapčani setili. Svaka donacija nama je značajna kako bismo unapredili i poboljšali uslove za rad. Zahvaljujem gospođi Illhardt, koju sam upoznala dva dana pre nego što će organizovati žurku, što je odlučila da pomogne baš našoj školi – kaže Radovanovićeva.

Vino, srećke, meze, sve je obezbedila i organizovala Snežana Illhardt uz malu pomoć svojih prijatelja.

Exit mobile version