„Čivijada“ u izmenjenom obliku, novi predsednik Čivijaške republike Andrija Milošević

Promocija bez publike

Epidemiološka situacija uticala je i na ovogodišnju Čivijadu, pa se 53. po redu belosvetski vašar humora i satire održava u izmenjenom obliku. Pod sloganom „Epidemija osmeha“ program je započet  izložbom karikatura, aforizama i satiričnih priča u Otvorenoj galeriji na gradskom trgu, a u jutarnjim satima sugrađane je pozdravio čivijaški dobošar, glumac Borivoje Božanić.

-Izložba će  našim sugrađanima biti dostupna do 20. septembra. Pristigao je veliki broj radova iz zemlje i regiona, a najbolji će biti objavljeni na zvaničnoj Fejsbuk i Instagram stranici Turističke organizacije grada Šapca. Sa najnovijim vestima  tradicionalno nam se obratio čivijaški dobošar, a „Čivijaška republika“ dobila je novog predsednika. Ove godine to je glumac Andrija Milošević. Njegova promocija biće održana u Šabačkom pozorištu od 19 časova, bez prisustva publike, a naši sugrađani sve to mogu pratiti u direktnom prenosu televizije AS. Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, zadržali smo čivijaški duh i dobro raspoloženje, u nadi da će naredne godine dani „Čivijade“ biti ispunjeni brojnim sadržajima u kojima uživaju kako naši sugrađani, tako i gosti iz celog sveta- poručila je direktorka Turističke organizacije grada Šapca Nađa Gligorić.

Evo nas na još jednom beolsvetskom vašaru humora i satire, Čivijadi, festivalu dobrog raspoloženje i šeretluka koji se održava u Šapcu, prestonom gradu Čivijaške republike, nažalost, i ovoga puta onlajn, kao i prošle godine, poručio je čivijaški dobošar u tradicionalnom obaćanju prilikom vožnje fijakerom centrom grada.

-Iako onlajn, družimo se, narode čivijaški, pa ti zato, umesto male plate i još manje penzijice nudimo nadaleko poznati čivijaški duh i duhovitost. I kako reče naš prvi predsednik Čivijaške republike, gospodin Mile Stanković, dok je ćurana, biće i podvarka. A sve to pravo na ljudsku glupost, ubedljivo je osporavano sokačko- kafanskim čivijama koje su delovale kao društveni antibiotici. Zbijajmo šalu, jedan drugom čiviju vadimo i afere pravimo. Smejmo se, jer smeh je najbolji, najlekovitiji i što je danas najvažnije, najjeftiniji lek na svetu. Jer, šta je život nego šala, zato šabačkoj čiivji hvala- poručio je Borivoje Božanić.

Dodao je da će se i ova godina kao i prošla zbog objektivnih razloga, kovida 19, razlikovati po svom programskom sadržaju. „Bićemo osiromašeni za neke uobičajene manifestacije, ali ipak, pored svega, ostala je suština festivala- poznati čivjaško- humorističko- satirični duh koji krasi svaku Čivijadu kroz nagradne konkurse za najduhovitiju priču, aforizam, humoresku i karikaturu. Zato narode čivijaški, zaboravite sve svoje probleme, ali strogo vodite računa o uputstvima struke- budite odgovorni da do kraja prebrodimo ovu pošast, da bismo iduću Čivijadu organizovali na poznati, tradicionalni način. Čuvajte se i budite odgovorni, živi nam, zdravi i veseli bili“, zaključio je Božanić.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version