Ceremonija i hvalospevi, pa odroni i poplave – realnost srpskih auto-puteva

SAOPŠTENJE ZAJEDNO ZA SRBIJU

Ceremonije, hvalospevi, delegacije i pompezna otvaranja, a nakon toga odroni, poplave, ispucali asfalt, a neketko i rupe – to su slike auto-puteva koji su otvoreni u prethodnih desetak godina.

I svaki put situacija se ponavlja, u krug – od obilaska radova, svečanog otvaranja, do odrona i problema koji se javljaju.

Sve one koji su se u nedelju u poslepodnevnim časovima zaputili prema granici sa Bugarskom, na deonici između Bele Palanke i Pirota vozače je dočekalo jezero umesto puta.

„Svedoci smo spektakularnog otvaranja i svih pohvala na račun autoputa Niš-Pirot, i sve je bilo u redu do prvih većih padavina koje su ih iznenadile i pokazale njihove mane. Mane u projektovanju, mane u radu. Jedina sreća je ta što nije bilo ljudskih žrtava, ali što ne znači da neće biti, jer ovaj problem nije rešen. Kako znamo, zato što se ponavlja i svaki sledeći put je drastičnijih razmera. Tek pojedini mediji preneli su saopštenje da je put u prekidu, dok većina nije ni to uradila, a i zašto bi dragi sugrađani, kada je to  dokaz bahatosti, bezakonja i beščašća ove vlasti“, poručuje Sunčica Ivanović, potpredsednica stranke Zajedno za Srbiju.

Ona se pita, zašto bi neko u ovoj zemlji morao da polaže račune građanima uopšte, kada novac od njihovih poresih uplata vlast i njeni predstavnici troše kako hoće, a to prikazuju kao da su „izvadili iz svog džepa“ i tako svima nama učinili uslugu.

„Kakvu uslugu? Osećate li se svi vi bezbedno kada krenete ovim i drugim putevima Srbije, koje je ova vlast uradila a za koje je u obavezi i da radi, ali ne na ovakav nebezbedan način? Pitate li se dragi sugrađani – Ko je odgovoran za sve ovo što se dešava u poslednjih par godina? Od kojih se para saniraju i krpe greške, nazovi, stručnjaja“, kaže Ivanović.

Onda dodaje da je postala praksa da se svuda pojavljuju „stručnjaci“ u svim sferama, te ističe da nije neverovatno očekivati ovako katastrofalne greške i u drugim oblastima društvenog života.

„Šta je sa obrazovanjem i zdravstvom? Pratite li priču 9 žena iz Ćuprije? Godinama unazad apelujemo ko je kadar u visokom obrazovanju? Nije dovoljno što Martinović i Orlić nisu više u odseku Ćuprija, ostali su poljoprivredna inženjerka, Megatrend stručnjaci, ali ovu vlast kao i sudstvo ne interesuje ama baš ništa, osim lične dobiti i bahatog bogaćenja na račun naroda. Pazite se dragi moji i čuvajte se, to je jedino što mogu da vas posavetujem a mi ćemo se boriti za minimum ljudskog dostojanstva, da nam se vrati mir i da se oslobodimo straha. Možda bi sve ovo bilo lakše kada biste nam se pridružili u Borbi, i u Akciji Zajedno za Srbiju“, zaključuje Sunčica Ivanović.

Beograd, 19.07.2021.

Informativna služba ZZS

Exit mobile version