Brojne aktivnosti penzionera Ljubovije

Penzioneri Ljubovije u poseta manastiru Sv. Vasilija Ostroškog na Rožnju i Sajmu šljiva Osečina

Udruženje penzionera opštine Ljubovija osnovano je davne 1984. godine. Trenutno ima 1.200 članova. Na čelu Udruženja je bivši pripadnik saobraćajne policije, PS Ljubovija, Dragan Milanović Guta, a sve finansijsko računovodstvene poslove dugi niz godina vodi Koviljka Ignjatović. U klubu poslove obavlja Marica Mićić. Najveći deo aktivnosti penzionera odvija se u prostorijama penzionera, „Bifeu“ penzionera, a koje se nalaze u Drinskoj ulici.

Penzioneri se finansiraju iz članarine, a finansijsku podršku pruža im i opština Ljubovija, koja je i ove godine izdvojila za potrebe penzionera iznos od 300.000,00 dinara. Finansijsku podršku pružaju i privrednici i preduzetnici sa područja opštine Ljubovija. U toku je renoviranje sanitarnog čvora tako da su sva dobijena sredstva dobro došla.

U toku ove godine Udruženje penzionera je podelilo oko 104 paketa (po 10kg) suhomesnatih proizvoda, svežih pilića, sa uslovima plaćanja, na 4 rate… U toku je i narudžbina uglja.

Inače penzioneri su stalno u pokretu i kao reče Koviljka Ignjatović, ove godine su bili u jednodnevnim posetama i organizovanim druženjima, u manastiru Tumane, manastiru Lelić u Valjevu, druženje u Bratuncu, Loznica „Drinski kup“ izlet na Taru, izlet u Vrnjačku Banju, druženje u Banji Koviljači, izlet na planinu Bobija, druženje u Milićima i Šekovićima, Omoljici.

Ovogo puta išli su na jednodnevni izlet u manastir Sv, Vasilija Ostroškog na Rožnju, kao i poseta Sajmu šljiva u Osečini. Na ovaj izlet išlo 60 penzionera, prevoz sa dva autobusa „Lastra“ Ljubovija.

U ime Udruženja Ljubovija penzionerima, a i javnosti obratio se predsednik Dragan Milanović, zahvalivši se penzionerima i penzionerkama na podršci.

– Voleo bi da nas podrži opština još u većem i boljem obimu da bi mogli da sredimo prostorije bifea, sanitarne čvorove, kancelariju, da imamo se čime podičiti kad nam ko dolazi. Jel` hoćemo da primimo i ostale penzionere. Ovaj prostor prihvata 60 gostiju, znači kad bi se to sredilo nama bi mogli da dolaze penzioneri iz cele Srbije. Mi bi ih upoznali sa turističkim potencijalima naše opštine, manastir Soko grad, manastir Trojice, manastir Čitluk, da im ponudimo, lepote planine Bobije, kanjon Trešnjice, naše lovne i ribolovačke potencijale, našu lepoticu reku Drinu, Etno sela… Molim još jednom, našu opštinu Ljubovija, privrednike Ljubovije da nam izađu u susret i pomognu nam u ulepšavanju naših prostorija jer te pare ne idu nama, penzionerima, već će ostati i posle nas. Hvala vam svima i nek je nama sretan put. Pozdravljam mnogo moje drage penzionere, s ljubavlju – rekao je predsednik Udruženja Dragan Milanović Guta pred polazak na put.

Pa Srećan put!

Pripremio: B. Petrović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version