Borba protiv fašizma, nepravde i autokratije je naše nasleđe

Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope podseća nas da je borba protiv fašizma naše nasleđe i da je naš narod uvek ustajao prvi protiv nepravde, ugnjetavanja, borio se za istinu i protiv zla i da je naše mesto u Evropi, da pripadamo evropskoj kulturnoj i civilizacijskoj baštini i sledimo evropske vrednosti.

Fašizam je kroz vekove menjao oblike, zastave i simbole, ali na nama je da ga iznova prepoznajemo, da reagujemo i uvek mu se suprotstavimo, ma kako se danas predstavljao. Taj slobodarski duh je zaveštanje naših palih predaka te zato danas slavimo tu teško izvojevanu pobedu nad fašizmom, kao opomenu da je sloboda vrhunska vrednost, veća od bilo koje nacije, države, politike i da je uvek i na svakom mestu iznova moramo braniti.

Nažalost, danas smo u Srbiji primorani da se ponovo borimo za elementarne vrednosti slobode građana, za demokratiju, za ljudska prava, za solidarnost, za zdravlje, za javno dobro svih nas – naše reke, našu zemlju i vazduh koji dišemo.

Zajedno ćemo Srbiju vratiti u Evropu, jer tamo i pripada pripada, među razvijenim zemljama i ponovo ćemo izgraditi državu solidarnosti, u kojoj su prava i sloboda svakog građanina i građanke stub društva!

MORAMO zajedno i MORAMO drugačije! Srbija će biti dobro mesto za pristojan,  dostojanstven i slobodan život svakog čoveka!

Exit mobile version