Borba da Šabac ponovo bude slobodan grad

Raspoloženje građana u Šapcu pre tri godine i sada je isto, oni ne žele da vide Srpsku naprednu stranku na vlasti. Obilazeći sela, Miloš Milošević i ja svakodnevno razgovaramo sa građanima. Hoćemo sa njima da razgovaramo o razvojnim projektima ali oni nam često kažu da pustimo to već da sklanjamo krininalce prvo. Vidimo njihovu spremnost za borbu da Šabac ponovo bude slobodan grad, da se u njemu živi na jedan normalan i kvalitetan način, istakao je nosilac liste “Šabac protiv nasilja” Nebojša Zelenović

Zelenović je dodao da je grad Šabac do 2020. godine bio usamljeno opoziciono ostrvo, ali ne zbog opozicije, već zbog načina na koji se odvijao život u njemu. On se prisetio i izbora pre tri godine kada su se na lokalu borili “sami protiv svih”, ali da sad ispred sebe imaju nove izbore i da su spremni na borbu.

On je naveo i da sadašnja vlast nije dovela nijednog investitora u industrijsku zonu, iako su znali da će proći auto-put.

“Ja sam siguran da će lista, koju ja prevodim, omogućiti da se u najvećoj industrijskoj zoni u Srbiji, dese nove investicije. Ova sadašnja, nelegitimna vlast nije dovela nikog u poslednje tri godine u najveću industrijsku zonu, a znali su da kroz nju prolazi ovaj auto-put. Ja verujem da, pred toga što smo u prethodnom period doveli 35 kompanija u tu zonu, a 50 ukupno u gradu, da je sad trenutak za nove investicije, koje će građanima omogućiti da imaju bolje zarade i uslove rada”, naveo je Zelenović

Dodao da će to omogućiti da se u grad doseli nekoliko hiljada ljudi, koji sad sa strane traže te bolje plaćene poslove, “da imamo kvalitetno obrazovanje, da imamo dobro uređene vrtiće, da imamo najkvalitetnije usluge I najefikasniju upravu, te da će za to Šapčani glasati u velikom broju 17. decembra”.

On napominje da će građani na izbore izaći i zbog cena u prodavnicama gde kilogram junetine košta 1.200 dinara, dok je kilogram prasetine 700 dinara, te da ne zna ko će sebi moći da priušti pečenicu za Božic.

“Znate zašto košta kilogram junetine 1.200 dinara i 700 dinara kilogram prasetine? Zato što Jarin asflatira po četiri puta većim cenama, zato što sve košta uvećano, zato što se u neverovatnim količinama krade novac i ta korupcija izjeda ovo društvo”.

Zelenović napominje da će sve to stati 17. decembra, te da će svi oni koji budu uticali na nezakonit način na izbornu volju građana, koji su kupovali glasove, da će završiti tamo gde im je i mesto.

“Podvući će se jednom crta, ispod te crte će ostati samo oni koji su pošteni, a svi oni koji to nisu mora će to da plate. Zbog toga, ja pozivam građane da izađu na izbore, da se obračunamo sa kriminalom u politici, da se obračunamo sa nasilnicima u politici, da se primeni Zakon o poreklu imovine i Zakon o lustraciji, pa će onda pravda biti zadovoljena”, zaključio je na kraju Zelenović.

Exit mobile version