Боље да деца изгубе неколико дана наставе него будућност

ПОЗИВ РОДИТЕЉИМА

Поштовани родитељи Основне школе „Јеврем Обреновић“ у Шапцу, мир божији Христос се роди!

Позивам вас да дођете сутра, 8. јануара 2020. године у 7 часова са својом децом у школу, како бисмо се договорили и одлучили да ли ће нам се деца вратити у школске клупе. Ово наравно није политичко окупљање, већ покушај да пронађемо најбоље решење за нашу децу али и упозорење свакој другој будућој власти која науми да поставља своје послушнике, а на штету наше деце, да неће наићи на одобравање. Зато сматрам да је боље да нам деца изгубе неколико дана наставе него да изгубе будућност у оваквој држави. Јер са бахатим министарствима која бирају искључиво послушничке кадрове полтронског менталитета, перспективе нема.

Оваква пракса је разорна за једно друштво и зато молим родитеље и наставнике да будемо истрајни јер је ово у свачијем интересу – и деце и Школе и наставника и на крају, родитеља.

Одговор на писмо које смо упутили министру просвете, са позивом да преиспита одлуку о разрешењу директорке Јелене Јеврић, стигао је од помоћника министра др Милана Пашића који нас обавештава да је све урађено по закону, на основу записника републичког просветног инспектора. Ни речи о суштини. А све у прилог политичке подобности, као у доба Турака „кадија те тужи, кадија ти суди“.

Позивам вас да се заједно изборимо за право наше деце и наставе школовања у квалитетним условима, где су стручност и посвећеност једини критеријуми, да никада не буду жртве  ПОЛИТИКЕ!

Ђорђе Илић, дипл. инжењер машинства

Exit mobile version