Biciklom kroz Mačvu

U nedelju tradicionalna Biciklijada u Bogatiću:

Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2021“ je sedma po redu, tradicionalna biciklijada. Ekološko edukativni centar Mačve će ovogodišnju biciklijadu organizovati kroz opštinski projekat i uz pomoć nekoliko vernih sponzora. Ove godine partner u organizaciji je Odred izviđača “Hajduk” Bogatić.

“Biciklijada će biti održana u nedelju 5. septembra 2021. godine sa početkom u 10 časova. Tradicionalno učesnici će se okupljati na platou ispred OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Nakon prijave i tradicionalnog zajedničkog fotografisanja krenućemo u vožnju. Ovogodišnja ruta kojom će se voziti je Bogatić – Glogovac – Salaš Crnobarski – Badovinci – Klenje – Bogatić. Dužina ovogodišnje rute je oko 35 kilometara”, kaže organizator Aleksandar Firaunović.

Nakon kraće vožnje kroz ulice varoši, pomenutom rutom biciklisti će se uputiti za Badovince. U školskom dvorištu Osnovne škole u Badovincima će se napraviti veća pauza, gde će učesnici imati osveženje i obrok. Nakon toga prijavljeni učesnici će se takmičiti u tri discipline, za prva tri mesta u svakoj disciplini obezbeđeni su pehari. Nakon takmičenja, sledi izvlačenje glavne nagrade i mnogih drugih. Ove godine glavna nagrada je bicikl. U izvlačenju nagrada učestvuju svi učesnici biciklijade. Nakon toga, laganom vožnjom kolona će se uputiti prema Bogatiću, gde se i završava biciklijada.

“Ovogodišnja biciklijada je i humanitarnog tipa, jer sva prikupljena sredstva će biti uplaćena na račun fondacije “Prvi korak” i na taj način ćemo doprineti prikupljanju sredstava za nabavku specijalnog robotizovanog sistema za rehabilitaciju “Lokomat Pro” koji Humanitarna fondacija “Prvi korak” želi da donira Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i na taj način omogući svoj deci u Srbiji besplatnu savremenu rehabilitaciju koja će im pomoći u bržem i lakšem oporavku”, navodi Aleksandar Firaunović za Podrinske novine.

Bicklijadu će kao i prethodnih godina obezbeđivati policijska pratnja, kola hitne pomoći, a celokupna vožnja i takmičenje će biti zabeleženi kamerama organizatora i kamerama televizijskih ekipa.

“Prošle godine imali smo i učesnike iz inostranstva, takođe i iz mnogih mesta širom Srbije, Golubinaca, Rume, Bečeja, Sremske Mitrovice Šapca, Loznice, Ljubovije, Novog Sada, Beograda i drugih” objašnjava organizator.

Najmlađi učesnik prošle biciklijade je imao samo šest godina, najstariji 80 godina a biciklijada je brojala čak 190 učesnika. Kako kažu organizatori sa sve učesnike su obezbeđene majice i kačketi.

Đ.M.

Exit mobile version