Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2018“ u nedelju u Bogatiću

U organizaciji Ekološko- edukativnog centra Mačve i Opštinskog odbora Zelenih Srbije

Ekološko- edukativni centar Mačve i Opštinski odbor Zelenih Srbije u saradnji sa Kulturno obrazovanim centrom Bogatić u nedelju, 23. septembra, organizuje petu po redu biciklijadu „Biciklom kroz Mačvu 2018“. Prijavljivanje učesnika počinje u 10 sati ispred OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću, a početak rekreativne vožnje planiran je za 11 sati.

Prvi deo vožnje će se odvijati kroz ulice varošice u ukupnoj dužini od 7 kilometara, nakon toga se nastavlja vožnja prema Mačvanskom Metkoviću, gde je u Etno selu „Mačvanski konak“ planirana pauza za užinu i osveženje, a učesnici biciklijade će moći da uživaju i u prelepom etno ambijentu. Mačvanske tradicionalne listiće i drugu hranu karakterističnu za ovaj kraj će spremati učenici Mačvanske srednje škole.

Nakon pauze, oko 15 sati, planiran je polazak. Drugi deo vožnje vodi ka Belotiću, zatim do sela Dublje i nazad do Bogatića. Biciklijada se završava na platou ispred OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Za sve učesnike pored osveženje i hrane, obezbeđeni su bedževi i 100 majica.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dvotočkaša da im se pridruže na rekreativnoj, tradicionalnoj biciklijadi, kako bi vratili bicikl na ulice Mačve i skrenuli pažnju lokalnim vlastima na nepostojanje biciklističkih staza u opštini Bogatić.

Exit mobile version