Aleksandar Vulin obišao novi pogon fabrike čokolade „Neli“ u Loznici

Vlada Srbije obezbeđuje podjednake uslove stranim i domaćim prizvođačima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, obišao je novi pogon fabrike čokolade „Neli“ koji je otvoren danas u Loznici, a investicija vredna tri miliona evra obezbediće 50 novih radnih mesta i povećati proizvodnju fabrike za 80 odsto.

Obilazeći proizvodni pogon fabrike Aleksandar Vulin je istakao da je ova kompanija primer preduzetništva kakvo treba da postoji mnogo više u Srbiji.

„Preduzeće „Neli“ je porodično preduzeće u kome zajedno rade sve generacije, u kom su krenuli sami od svog kapitala i stigli od jednog do 300 zaposlenih. Vlada Republike Srbije je ponosna na naše preduzetnike i trudimo se da radimo što bolje da im obezbedimo mogućnost plasmana u inostranstvo, ali i da obezbedimo dobre i predvidljive uslove za poslovanje u Srbiji“.

Vulin je naveo da će se Vlada Srbije i ubuduće truditi da izjednači subvencije i pomoć od države kada su u pitanju domaći i strani proizvođači na našem prostoru.

„Želimo da omogućimo svima da se podjednako dobro razvijaju i traže puteve i za prodaju robe u zemljama bilo CEFTA sporazuma, bilo sa Zajednicom nezavisnih država“, rekao je Vulin.

Ministar je dodao da su ovakve fabrike važne jer čitavom svetu pokazuju koliko smo u stanju da proizvedemo i da se borimo na tržištu sa svetskom konkurencijom koja je velika.

„Vlada Srbije je, istakao je Vulin, i do sada vođena politikom predsednika Vučića radila na tome da Srbija bude stabilna, sigurna, mirna i bezbedna zemlja. To je preduslov za bilo kakav privredni razvoj i njegov garant. Mi ćemo nastaviti da vodimo zemlju baš tako – da bude politički stabilna, a iz političke stabilnosti proizlazi i ekonomska stabilnost i nova radna mesta“.

„Kada smo mi preuzeli odgovornost za upravljanje Srbijom nezaposlenost je bila 24 odsto, sada je 13 odsto. To je još uvek previsoko i daleko od naše želje da budemo ispod 10 procenata, ali to govori da idemo napred“, zaključio je Vulin.

Direktor fabrike „Neli“, Mitar Obradović, je rekao da je za ovu fabriku jako bitan izvoz u Rusiju i da mu je drago što je Vlada potpisnica sporazuma o slobodnoj trgovini sa tom zemljom, kao i CEFTA sporazuma koji omogućava prodaju proizvoda bez carine sa zemljama u regionu.

„Za nas je izvoz u Rusiju jako važan, planiramo da najviše izvozimo u Rusiju. Ovim otvaranjem proširujemo asortiman na 40 vrsta čokolada i idemo napred“, istakao je Obradović.

Exit mobile version