Aleksandar Pajić: Grad će uvek podržati mlade i talentovane ljude

Danas je Aleksandar Pajić organizovao svečani prijem za Luku Petrovića, učenika druge godine srednje muzičke škole ,,Mihailo Vukdragović” i osvajača drugog mesta na 22. internacionalnom takmičenju gitare u Austriji. Luki je ovo 40. nagrada po redu.

,,Grad Šabac će uvek podržavati mlade i talentovane ljude. Ovo je zaista veliki uspeh Luke, muzičke škole, ali i grada Šapca. Želim da pokažem da će svi oni koji imaju ambiciju, koji žele da na svom životnom putu prave velike rezultate, biti podržani i od strane grada. Sigurno je da ćemo osim stipendija koje smo predvideli za mlade i talentovane pronaći i mnogo drugih načina da se odužimo našim Šapčanima koji će ostaviti traga u istoriji grada Šapca. Sa ovim mladim ljudima treba raditi, odnosno, dati im svakodnevnu podršku da bi istrajali na svom životnom putu”, izjavio je gradonačelnik Šapca.

Takmičenje ,,Alirio Diaz” održava se 22 godine zaredom. Ove godine učestvovalo je 120 takmičara iz čitavog sveta.

,,Ovo je najjače takmičenje na kojem sam do sad bio. Uspeo sam da osvojim drugo mesto. Za ove rezultate  najzaslužniji je moj profesor Stevan Jović koji mi je podrška od samog početka, kao i moja porodica. Gitaru sam počeo da sviram sa devet godina. Izuzetno sam počastvovan što me je gradonačelnik pozvao. Ovo je prvi put da me neko ugostio od predstavnika vlasti u našem gradu”, kazao je Luka Petrović.

Luka ima 16 godina, i planira da posle srednje muzičke škole upiše muzički departman na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Exit mobile version