Akcija „Pet minuta tišine“ u Domu zdravlja Šabac se nastavlja

Tihi protest do ispunjenja zahteva

U Domu zdravlja Šabac nakon tragičnog događaja, ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović, i dalje vladaju strah, neverica i tuga među zaposlenima. Medicinsko osoblje na čelu sa upravom Doma zdravlja nastavlja akciju „Pet minuta tišine“ i svakog radnog dana u 13 sati prekida aktivnosti i odaje poštu stradaloj koleginici. Koliko pacijenti imaju razumevanja za ovu akciju, kao i kako komentarišu nemili događaj, nismo uspeli da saznamo, jer niko od njih nije bio raspoložen da govori za novine, kratko nas zamolivši da nađemo nekog drugog da nam odgovori na to pitanje. Direktor Doma zdravlja Šabac prim. dr Miroslav Popović istakao je da su u toj ustanovi preduzete sve mere da se svaki pokušaj izazivanja incidenta ili nasrtaja na osoblje odmah prijavi nadležnim organima, te da će akcija biti nastavljena do ispunjenja zahteva.

-Akcija „Pet minuta tišine“ nastavlja se svakog radnog dana u 13 sati. Na ovaj način odajemo počast nastradaloj medicinskoj sestri Ljubinki Popović. To je najmanje što možemo da uradimo za našu koleginicu, a istovremeno da skrenemo pažnju na nezaštićen položaj zdravstvenih radnika, kao i da smo svakodnevno izloženi neprikladnim rečima i postupcima od strane vrlo malog broja nezadovoljnih pacijenata, ali videli smo kako to kulminira. Mislim da su naši pacijenti svesni da i oni mogu da pomognu izglasavanju novog zakona time što se solidarišu sa nama – naglasio je prim. dr Popović i dodao da se akcija nastavlja dok ne budu ispunjeni svi zahtevi koji podrazumevaju izmenu zakona.

Kolegijum Doma zdravlja Šabac doneo je internu odluku da se svako neprikladno ponašanje od strane obolelog pacijenta ili njegove pratnje prijavi nadležnim organima, kako bi se odmah procesuiralo. Još jednom su izrazili bol i gnušanje zbog podmuklog čina i zverskog akta koji je odneo osobu koja je poginula vršeći svoju najplemenitiju dužnost, posao medicinske sestre.

  1. Dimitrijević
Exit mobile version