Advokati podržavaju proteste građana?

Advokatska komora Šapca
ŠABAC
UPRAVNOM ODBORU AK ŠAPCA

Mi, dole potpisani advokati, članovi Advokatske komore Šapca, na sastanku održanom dana 27.12.2023.g. doneli smo sledeću:

O D L U K U

da se od UPRAVNOG ODBORA AK Šapca ZAHTEVA DA HITNO I BEZ ODLAGANJA, donese ODLUKU kojom će PODRŽATI SVE GRAĐANSKE PROTESTE, NA KOJIMA SE ZAHTEVA PONAVLJANJE IZBORA ZA NARODNU SKUPŠTINU REPUBLIKE SRBIJE, SKUPŠTINU GRADA BEOGRADA I SVE SKUPŠTINE LOKALNIH SAMOUPRAVA, KOJI SU ODRŽANI DANA 17.12.2023.g.
Mi advokati, bez obzira na našu političku opredeljenost, moramo imati jedinstveni stav,da ADVOKATURA mora da bude na braniku sloboda, prava, zaštite ustavnosti i zakonitosti, pravde,mora da ustane u zaštitu prava građana koja su pogažena na Izborima 17.12.2023.g. a da naročito dignemo svoj glas protiv hapšenja velikog broja studenata i drugih građana.
Mi smo advokati, koji samo tražimo, da naša Komora jasno i bez ikakvih ograda, izrazi stav nas advokata, STAV kojim će sve ovo OSUDITI javno, i zatražiti i inicirati da i ostale KOMORE, a naročito Advokatska komora Srbije, pozove sve advokate Srbije, da stanu u odbranu pogažene ustavnosti i zakonitosti. Smatramo da je neophodno da se svojim delovanjem suprotstavimo svakoj vrsti zloupotrebe, i da zaštitimo izbornu volju građana, a naročito da ustanemo protiv režiranih krivičnih postupaka i represije vlasti.
Od UO AK Šapca tražimo da POZOVE advokate, članove AK Šapca, na protest koji je zakazan za dan 30.12.2023.g. u 11,00 sati ispred prostorija AK Srbije u ulici Dečanskoj u Beogradu.
Takođe, od članova Upravnog odbora AK Šapca TRAŽIMO, da se HITNO zakaže i što hitnije ODRŽI KONFERENCIJA ADVOKATA, članova Advokatske komore Šapca, na kojoj bi bila doneta ODLUKA o stupanju svih advokata AK Šapca u ŠTRAJK. NAŠA OBUSTAVA RADA treba da bude iskaz protesta zbog svega što se trenutno dešava u Srbiji.
Kako je to napisao veliki Njegoš:“ svak je rođen da po jednom umrije, samo čast i bruka žive dovjeka“.
Mi, svojim potpisima potvrđujemo, da nas profesija advokata i advokatska zakletva, uvek vodi ka izboru koji neće biti NAŠA LIČNA I PROFESIONALNA bruka.

Exit mobile version