100 dana nove gradske vlasti – hronologija

Oktobar, mesec u kojem je stavljena tačka!

Osam godina slušali smo njihove krititike na račun „žute vlasti“, kako su je nazivali. Govorili su o velikim krađama, uništavanju grada i još mnogo šta su govorili. Pretili, lagal, širili mržnju među građanima i obećavali… A onda su, igrom slučaja, kupovinom i krađom glasova na izborima, partijskim zapošljavanjem, pretnjama, pritiscima i ucenama, uz pomoć Vućićevog slogana, lokalnih kriminalaca, „poniženog“ pravosuđa, „bojkota“ takozvane srpske opozicije i velike „izdaje“ građana od strane nekih lokalnih političara došli na vlast. Dočekao ih je pun i prepun budžet, sređen i „utegnut“ grad.

Tako je stavljena tačka na jedan, sada slobodno možemo reći, uspešan preriod u istoriji Šapca. A da li je, promenom vlasti, stavljena tačka i na razvoj grada, demokratiju, kulturu, dostojanstvo… možete videti i prosuditi po onome što je nova, naprednjačka vlast, uradila u prvih 100 dana vladavine.

A šta su to uradili? Pa pogledajte sami. Njihov rad iz dana u dan:

22. oktobar 2020. Održana konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca

Konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca održana je u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Verifikovani su mandati odbornika i imenovano rukovodstvo grada i Skupštine.

  1. Pajić i Knežević dolaze na novi posao

    oktobar 2020. Gradonačelnik preuzeo ključeve grada, održana prva sednica veća

Novi gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i njegov zamenik Blaža Knežević preuzeli su ključeve grada u prostorijama Gradske uprave u zgradi Međuopštinskog istorijskog arhiva. Održana prva sednica sa novoimenovanim članovima Gradskog veća, kao i sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova u gradu.

Na donjošorskom groblju

23.  oktobar 2020. Obeležena 76. godišnjica oslobođenja Šapca u Drugom svetskom ratu

Povodom 76. godišnjice oslobođenja Šapca u Drugom svetskom ratu dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik grada Šapca i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, položili su venac i odali počast žrtvama nacizma na Spomen kompleksu na Donjošorskom groblju u Šapcu.

  1. oktobar 2020. Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je u Gradskoj kući hitan sastanak gradskog Štaba za vanredne situacije na kome su dogovorene mere koje će biti sprovedene u narednom periodu.

  1. oktobar 2020. Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima javnih preduzeća

Cilj sastanka bilo je upoznavanje sa finansijama, bilansima stanja i uspeha, realizacijom, kao i planovima poslovanja u narednom periodu.

  1. oktobar 2020. Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je sastanak sa radnom grupom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Šapcu, kako bi se sagledala trenutna epidemiološka situacija u gradu.

  1. oktobar 2020. Konferencija za novinare Gradskog štaba za vanredne situacije

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je sastanak Kriznog štaba za vanredne situacije i konferenciju za novinare sa predstavnicima zdravstvenih ustanova.

  1. oktobar 2020. Otvorena izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju“

Izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju“ svečano je otvorena u pešačkoj zoni u Šapcu. Prisutnima se, između ostalih, obratila i Jelena Milošević, članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje.

  1. oktobar 2020. Grad čestitao slavu medicinskim sestrama i tehničarima

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić čestitao je slavu, Svetu Petku, svim medicinskim sestrama i tehničarima.

  1. oktobar 2020. Predškolska ustanova „Naše dete“ obeležila Svetu Petku

Predškolska ustanova „Naše dete“ obeležila je slavu, Svetu Petku. Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca uputio je čestitke predškolcima i zaposlenima, kao i svim medicinskim sestrama i tehničarima koji takođe obeležavaju Svetu Petku kao svoju zaštitnicu.

  1. oktobar 2020. Sastanak sa kineskim investitorima

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je u Gradskoj kući inicijalni sastanak sa potencijalnim investitorima renomirane kineske kompanije. Sastanku su prisustvovali i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, Živan Bajić, član Gradskog veća zadužen za privredu i Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, kao i predstavnici kompanije i Razvojne agencije Srbije.

  1. oktobar 2020. Šabac dobio mernu stanicu za kontrolu kvaliteta vazduha

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predsednik Evropske zelene partije Dejan Pavlović, pustili u rad mobilnu mernu stanicu za kontrolu kvaliteta vazduha na Trgu šabačkih žrtava u Šapcu.

  1. oktobar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. oktobar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  3. oktobar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  4. oktobar 2020. Gradsko veće usvojilo dnevni red druge sednice Skupštine grada

Na prvoj sednici Gradskog veća, koja je održana u Gradskoj kući, utvrđen je dnevni red za drugu hitnu sednicu Skupštine grada: predlozi za imenovanje obaveznih stalnih radnih tela Skupštine grada; utvrđivanje prestanka mandata odbornicima i potvrđivanje mandata novih odbornika u Skupštini grada; utvrđivanje predloga rešenja o postavljanju zamenika gradskog pravobranioca; utvrđivanje predloga rešenja o prestanku dužnosti direktora javnih preduzeća

i ustanova kojima je istekao mandat, ili su podneli ostavke, kao i imenovanju vršilaca dužnosti.

31. oktobar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

(Nastaviće se)

 

Exit mobile version