Зеленовић: Вучић не разуме шта се дешава у Србији

4

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Председник Заједно за Србију и копредседавајући Савеза за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да је Вучић у јучерашњем хиљадитом „ексклузивном“ интервјуу за ТВ Пинк, по ко зна који пут показао да не разуме шта се дешава у Србији и да земљу свесно гура у кризу која ће ескалирати.

“Свака аутократија, па тако и Вучићева заснива се на сили и на претњи. Свака сила изазива отпор и тај сукоб је неизбежан. Видели смо то у безбројним историјским примерима. Да је Вучић свестан шта се данас дешава у Србији, поучен искуствима неславних завршетака свих аутократа, не би се тако понашао пре свега због себе јер је одавно јасно да га судбина Србије не занима.” – нагласио је Зеленовић.

“Ми се данас, борећи се за демоктарске изборе и нормалну земљу, не боримо за посланичке мандате, већ за судбину читаве једне генерације коју је Вучићев режим упропастио. Његов говор мржње, увреде, корупција, разарање институција и бескрајно самохвалисање толико су загадили јавни живот да он мисли да више нико не разликује лаж од истине, добро од зла, услех од неуспеха. Вучич је умислио да ће незапамћеном контролом медија и злоупотребом јавних ресурса потпуно анестезирати јавно мњење и људима толико огадити политику да ће бескрајно дуго моћи самовољно да влада. У томе се грдно преварио и са том грешком ће се врло брзо суочити.” – истакао је Зеленовић.

„Наредних месеци, Вучић ће схватити да слободу и демократију жели већина грађана и да је немогуће усред Европе направити казамат неограничене личне власти.” – закључио је Зеленовић.

Београд, 25. август 2019. године

Заједно за Србију

Facebook komentari

Discussion4 Comments

  1. Zelenovicu je doslo vreme da se povuce iz Sapca i zato se on lize sa Djilasom ne bi li ga ovaj zadrzao kao poslanika kad izgubi izbore u Sapcu, to je tako providno da nema dalje.

Leave A Reply